Tramvaiele noi pentru Iaşi: încă o prelungire la licitaţii, a cincea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Tramvaiele noi pentru Iaşi: încă o prelungire la licitaţii, a cincea

Ofertele trebuiau deschise mâine, dar MDRAP a anunţat că acest lucru ar urma să se întâmple pe data de 15 iulie.

GALERIE
tramvaie
  • tramvaie
- +

Achiziţia a 32 de tramvaie noi pentru transportul public local se dovedeşte a fi o „nucă tare“ pentru autorităţile locale şi centrale. Cu toate că fondurile europene sunt asigurate, Primăria şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) au probleme cu licitaţiile.

În primul caz, municipalitatea ieşeană a anulat, acum 10 zile, procedura din lipsă de ofertanţi. Totuşi, procedura a fost reluată în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP): circa 142 milioane lei pentru achiziţia a 16 tramvaie cu o lungime de 26 metri. Cea mai recentă veste vine de la MDRAP: termenul licitaţiei organizate de această autoritate (16 tramvaie cu lungimea de 30 metri, 184 milioane lei) a fost din nou prelungit.

Este pentru a cincea oară când este luată o astfel de măsură: după alte 4 prelungiri de termen, ofertele trebuiau deschise mâine, dar MDRAP a anunţat că acest lucru ar urma să se întâmple pe 15 iulie. O posibilă explicaţie constă în numărul mare de astfel de licitaţii organizate în prezent la nivel naţional, MDRAP având disponibile fonduri europene pentru achiziţii de tramvaie nu doar la Iaşi, ci şi alte oraşe din ţară. În următorii ani, CTP şi ieşenii ar putea beneficia şi de 44 autobuze electrice, achiziţionate de MDRAP, licitaţia fiind în desfăşurare, tot cu fonduri de la Uniunea Europeană. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.