Transmisiune eveniment pe operaiasi.ro de Ziua României. Gală cu vedete care au jucat la Scala şi Metropolitan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Transmisiune eveniment pe operaiasi.ro de Ziua României. Gală cu vedete care au jucat la Scala şi Metropolitan

GALERIE
opera
  • opera
- +

Ca urmare a faptului că pandemia de coronavirus a blocat posibilitatea organizării de spectacole, Opera Naţională Română Iaşi va relua, de luna viitoare, transmisiunile unor evenimente remarcabile ale instituţiei pe site-ul www.operaiasi.ro Prima reprezentaţie care va fi difuzată este Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediţia Centenar. 

Spectacolul va putea fi urmărit pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cu începere de la ora 18:30. Evenimentul, care a avut loc pe 9 octombrie 2018 şi a premiat performanţele artiştilor lirici români în stagiunea 2017-2018, a atras la Iaşi mari artişti ai scenelor internaţionale: soprana Patrizia Ciofi şi tenorul Fabio Armiliato, care au jucat la Scala, Metropolitan sau Covent Garden, soprana Chiara Giudice. Fabio Armiliato este cunoscut şi dintr-un celebru film regizat de Woody Allen, „To Rome with love”, în care solistul italian interpretează un rol special. În cadrul reprezentaţiei de pe scena Operei ieşene au fost prezentate mai multe momente deosebite, între care şi celebra creaţie a compozitorului Eugen Doga, „Vals”, plasată de UNESCO în rândul celor patru capodopere muzicale ale secolului XX.

Iată programul complet al galei, care a fost condusă muzical de Alessandro Cedrone: Vals de Eugen Doga Coregrafia: Amalia Mîndruţiu. Vals Julieta - Je veux vivre din spectacolul Romeo şi Julieta de Charles Gounod Solistă: Patrizia Ciofi. Arie Gilda - Caro nome din spectacolul Rigoletto de Giuseppe Verdi Solistă: Patrizia Ciofi.

Arie Mario Cavaradossi - E lucevan le stelle din spectacolul Tosca de Giacomo Puccini Solist: Fabio Armiliato. Arie Violetta - E strano din spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi Solistă: Patrizia Ciofi.

Hora staccato de Dinicu Grigoraş (arr.Pancho Vladigerov) Coregrafia Amalia Mîndruţiu. Duet Gilda-Rigoletto - Si vendetta tremenda vendetta din spectacolul Rigoletto de Giuseppe Verdi Solişti: Patrizia Ciofi şi Lucian Petrean. Vals Musetta - Quando m'en vo' din spectacolul Boema de Giacomo Puccini Solistă: Patrizia Ciofi.

Romanţă Maria – Il faut partir din spectacolul Fiica regimentului de Gaetano Donizetti Solistă: Patrizia Ciofi.

Tango argentinian - Por una cabeza de Carlos Gardel / Alfredo Le Pera (arr.Fabrizio Mocata) Solişti: Chiara Giudice şi Fabio Armiliato Duet Rodolfo-Mimi -

O soave fanciulla din spectacolul Boema de Giacomo Puccini Solişti: Patrizia Ciofi şi Florin Guzgă. Ciuleandra - Arr.Mariano Castro Coregrafia: Amalia Mîndruţiu. Cavatină Norma - Casta diva din spectacolul Norma de Vincenzo Bellini Solistă: Patrizia Ciofi.

Hora Unirii de Alexandru Flechtenmacher (arr. Sergiu Sarchizov) Coregrafia: Amalia Mândruţiu. Solişti: Maria Macsim Nicoară, Diana Bucur, Florentina Onică, Lăcrămioara Hrubaru Roată, Ana Maria Donose, Cristina Grigoraş, Maria Miron Jinga, Nicoleta Maier, Manuela Ipate, Florin Guzgă, Lucian Petrean, Andrei Fermeşanu, Andrei Yvan, Teodor Busnea, Olivian Andrişoae, Victor Zaharia. Participă Orchestra, Baletul şi Corul Operei Naţionale Române Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.