Comunicat de presă

Transparența achizițiilor publice, importantă pentru CTP Iași (P)

joi, 22 septembrie 2022, 05:50
1 MIN
 Transparența achizițiilor publice, importantă pentru CTP Iași (P)

Compania de Transport Public Iași organizează proceduri de atribuire (licitații publice, negocieri, proceduri simplificate) și realizează achiziții directe, conform legislației în vigoare, prin intermediul Sistemului Informatic Colaborativ pentru Mediu Performant de Desfășurare al Achizițiilor Publice (SICAP), indiferent de valoarea produselor ori serviciilor solicitate.

Potrivit dispozițiilor legilor 98/2016 și 99/2016 privind achizițiile publice și sectoriale, CTP Iași trebuie să folosească platforma electronică SICAP pentru contractarea de produse, servicii de peste 200.000 de lei și de lucrări de peste 560.000 de lei.

Cu toate acestea, pentru a menține un nivel ridicat de transparență, instituția noastră utilizează catalogul electronic și pentru achiziții de câteva zeci de lei, așa cum reiese și din datele publice afișate în sistemul informatic menționat.

Această practică a CTP Iași a fost stabilită ca urmare a experienței cumulate de-a lungul anilor, prin care s-au evidențiat numeroase avantaje în ceea ce privește calitatea și prețul produselor ori serviciilor achiziționate, datorită diversității de oferte existente în SICAP.

Achizițiile sunt realizate cu ajutorul catalogului electronic al platformei în funcție de calitate și cel mai mic preț, iar comercianții de la care compania noastră a cumpărat produse ori servicii în mod repetat au oferit de fiecare dată raportul calitate-preț cerut.

Transparența activității CTP Iași este un principiu fundamental de funcționare a instituției și acesta este și motivul pentru care inclusiv achizițiile publice de valori foarte mici sunt realizate prin intermediul sistemului informatic național, deși cadrul legislativ obligă la folosirea SICAP pentru praguri valorice de sute de mii de lei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii