anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Comunicat de presă

Transparența achizițiilor publice, importantă pentru CTP Iași (P)

GALERIE
antet_ctp_iasi
 • antet_ctp_iasi
- +

Compania de Transport Public Iași organizează proceduri de atribuire (licitații publice, negocieri, proceduri simplificate) și realizează achiziții directe, conform legislației în vigoare, prin intermediul Sistemului Informatic Colaborativ pentru Mediu Performant de Desfășurare al Achizițiilor Publice (SICAP), indiferent de valoarea produselor ori serviciilor solicitate.

Potrivit dispozițiilor legilor 98/2016 și 99/2016 privind achizițiile publice și sectoriale, CTP Iași trebuie să folosească platforma electronică SICAP pentru contractarea de produse, servicii de peste 200.000 de lei și de lucrări de peste 560.000 de lei.

Cu toate acestea, pentru a menține un nivel ridicat de transparență, instituția noastră utilizează catalogul electronic și pentru achiziții de câteva zeci de lei, așa cum reiese și din datele publice afișate în sistemul informatic menționat.

Această practică a CTP Iași a fost stabilită ca urmare a experienței cumulate de-a lungul anilor, prin care s-au evidențiat numeroase avantaje în ceea ce privește calitatea și prețul produselor ori serviciilor achiziționate, datorită diversității de oferte existente în SICAP.

Achizițiile sunt realizate cu ajutorul catalogului electronic al platformei în funcție de calitate și cel mai mic preț, iar comercianții de la care compania noastră a cumpărat produse ori servicii în mod repetat au oferit de fiecare dată raportul calitate-preț cerut.

Transparența activității CTP Iași este un principiu fundamental de funcționare a instituției și acesta este și motivul pentru care inclusiv achizițiile publice de valori foarte mici sunt realizate prin intermediul sistemului informatic național, deși cadrul legislativ obligă la folosirea SICAP pentru praguri valorice de sute de mii de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.