anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă

Transport neautorizat de persoane în Aeroportul Internaţional Iaşi (P)

GALERIE
VladGheorghe
 • VladGheorghe
- +

Conform multiplelor sesizări din partea cetățenilor, din Aeroportul Internaţional Iași se efectuează ilegal transport rutier de persoane. Persoane fără licență de transport și fără calificările și autorizațiile necesare fac curse spre Chișinău, în Republica Moldova contra cost - prețul este 20 de euro.

Totul se întâmplă sub privirea Poliției Transporturi Aeriene Iași, autoritatea competentă să ia măsuri în acest caz. Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a sesizat aceste aspecte și la fața locului, și pe cale oficială, însă până în acest moment autoritățile nu au remediat situația.

Poliția Transporturi Aeriene mi-a comunicat că în astfel de cazuri nu are ce măsuri să întreprindă - angajata căreia i-am semnalat problema a justificat că este singură pe tură și nu reușește să execute o supraveghere amănunțită în aerogară. Abia după ce m-am legitimat a consimțit să mergem către persoanele respective, pe care angajata Poliției Transporturi Aeriene i-a chestionat cu privire la activitățile întreprinse în incinta aeroportului. Deși aceștia au confirmat cele semnalate de mine inițial, nu a fost luată nicio măsură activă împotriva transportatorilor ilegali”, relatează Vlad Gheorghe, membru al grupului europarlamentar Renew Europe.

Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași organizează și gestionează controlul de frontieră al persoanelor, al mijloacelor de transport, mărfurilor şi altor bunuri care intră sau ies din România prin Aeroportul Internaţional Iaşi. Cu atât mai mult acum, când activitatea de la frontieră s-a intensificat din cauza războiului din Ucraina, iar numărul de refugiați care intră în Republica Moldova și în România este unul semnificativ instituțiile responsabile ar trebui să fie foarte atente la activități ilegale desfășurate în acel perimetru.

Am sesizat Consiliul Judeţean Iaşi şi Regia Autonomă Aeroportul Iaşi pentru cercetarea faptelor reclamate şi luarea tuturor măsurilor care se impun pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de infracțiuni. Administraţia aeroportului trebuie să autorizeze transportatorii de persoane în regim de taxi de la aeroport conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, iar persoanele din incinta aerogării Iași, pe care le-am reclamat Poliției în data de 12.03.2022 practicau ilegal activități de transport, deoarece nu deţineau licenţă de transport", explică eurodeputatul Vlad Gheorghe.

Nu este vorba doar despre evaziunea fiscală din care statul român are de pierdut, ci mai ales despre siguranța celor care acceptă astfel de servicii prestate fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Șoferii nu au atestate profesionale, mașinile nu sunt verificate corespunzător, iar cel mai probabil viteza cu care se circulă este una peste limitele din Codul Rutier, întrucât scopul final este exclusiv profitul - cu cât este mai scurtă cursa, cu atât mai multe curse pot fi efectuate zilnic de către transportatorii ilegali. Mai mult decât atât, prestarea unor astfel de servicii de transport la un cost atât de mic pentru o distanță de peste 150 de km constituie clar o inducere în eroare a unor persoane vulnerabile - sunt condiții de manual pentru pregătirea pentru săvârșirea altor infracțiuni’’, avertizează europarlamentarul USR, jurist de profesie care de la preluarea mandatului în Parlamentul European în noiembrie 2020 a depus peste 150 de interpelări și sesizări autorităților naționale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.