Transportatorii autorizați ies în stradă pentru a protesta împotriva celor care nu respectă legile.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Transportatorii autorizați ies în stradă pentru a protesta împotriva celor care nu respectă legile.

GALERIE
64eee370-3bb5-4ec6-b33c-77634ea4e31b
  • 64eee370-3bb5-4ec6-b33c-77634ea4e31b
- +

Painea a peste 15.000 de Ieșeni este pusa în pericol de companiile care nu respecta legea și sunt sunținute de oameni politici iresponsabili.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a obținut autorizație pentru organizarea de proteste pe 13 decembrie, în Iași dar și în toate marile orașe din țară.  Miercuri, 13 decembrie 2017, începand cu ora 09:00, transportatorii autorizați din Iași se vor întâlni în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva celor care încalcă legea cu privire la transportul de persoane.

Transportatorii rutieri aduc anual 4,7% din PIB-ul României, dar pirateria din acest sector de activitate va scădea dramatic acest procent. COTAR cere  respectarea legilor și oprirea celor care fac concurență neloială tansportatorilor autorizați. Dacă luăm în calcul faptul că UBER și alte firme nelicențiate și neautorizate au trecut de la transport neautorizat de persoane la transport de marfă și colete, toate aceste domenii de activitate vor fi grav afectate. Nu înțelegem cum unii trebuie să respecte prevederile legale, în timp ce alții își pot desfășura activitatea în ilegalitate.

"Firmele, care dețin aplicații și nu sunt autorizate, prezintă riscuri pentru cei care desfășoară activitatea de taximetrie în mod legal, făcându-le concurență neloială. Totodată siguranță utilizatorilor este pusă în pericol. Spre deosebire de taxiuri, mașinile acestor firme nu sunt supuse unor revizii tehnice obligatorii și nici nu respectă unele norme de siguranță reglementate de legea taximetriei.

Uber nu respectă legea taximetriei, spre deosebire de firmele autorizate pentru transport persoane. Nu plătesc aceleași taxe că și taximetriștii și nu sunt supuși la același control riguros din partea statului. Mașinile Uber nu au acele dotări obligatorii prin lege, pentru cei care fac activități de transport în regim taxi. Neavând aceleași costuri, compania își permite să reducă tariful, făcând astfel concurență neloială firmelor de taxi. Nu ne-am declarat niciodată împotriva investitorilor străini, noi vrem doar că toată lumea să respecte aceeași lege. Spre exemplu, de ce noi să fim obligați să oferim bon fiscal (care presupune un cost de achiziție al aparatului de taxat, costuri cu mentenanță s.a) în timp ce Uber emite o factură/chitanță online. Taximetriștii autorizați au de plătit mai multe taxe și trebuie să facă revizii tehnice periodice. Sunt foarte multe difirente care îi fac pe cei de la Uber să fie o concurență neloială pentru taximetriștii autorizati.

Va reamintesc și că Danemarca, Ungaria și alte țări din Europa au interzis deja Uber datorită caraterului ilegal al acesteia. La fel există și în SUA state în care Uber a fost declarat ilegal.

In Iași sunt peste 3000 de taximetriști autorizați care plătesc taxe și impozite și care la finalul zilei duc o pâine muncită legal și din greau pe masă celor peste 15.000 de membri ai familiilor acestora.  Cu toții vor fi profund afectați dacă în Iași va veni o firmă care nu respectă legea și face concurență neloială celor ce muncesc cinstit. Avand în vedere că Uber își extinde activitatea și către livrarea de colete, numărul celor afectați va crește enorm iar PIB-ul tării va avea de suferit.

Totodata  suntem profund îngrijorați cu privire la faptul că mai mulți oameni politici și-au arătat susținerea față de Uber, o companie ce nu respectă legea. În Iași un domn consilier local și-a manifestat public (prin intermediul paginii de facebook) sprijinul față de această companie și, în calitate de ales local, i-a invitat să își extindă activitatea în orașul nostru, promițându-le susținere politică." a declarat Mircea Manolache, președinte COTAR regiunea 1 Nord-Est.

La protestul autorizat ce va avea loc miercuri, 13 decembrie  începand cu ora 09:00, în fața Prefecturii Iași, îi așteptăm pe toți cei care consideră că în România toată lumea trebuie să respecte legile țării iar firmele aflate în ilegalitate  să fie sancționate și nicidecum protejate.

Biroul de Presă COTAR

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.