anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Transportatorii autorizați ies în stradă pentru a protesta împotriva celor care nu respectă legile.

GALERIE
64eee370-3bb5-4ec6-b33c-77634ea4e31b
 • 64eee370-3bb5-4ec6-b33c-77634ea4e31b
- +

Painea a peste 15.000 de Ieșeni este pusa în pericol de companiile care nu respecta legea și sunt sunținute de oameni politici iresponsabili.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a obținut autorizație pentru organizarea de proteste pe 13 decembrie, în Iași dar și în toate marile orașe din țară.  Miercuri, 13 decembrie 2017, începand cu ora 09:00, transportatorii autorizați din Iași se vor întâlni în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva celor care încalcă legea cu privire la transportul de persoane.

Transportatorii rutieri aduc anual 4,7% din PIB-ul României, dar pirateria din acest sector de activitate va scădea dramatic acest procent. COTAR cere  respectarea legilor și oprirea celor care fac concurență neloială tansportatorilor autorizați. Dacă luăm în calcul faptul că UBER și alte firme nelicențiate și neautorizate au trecut de la transport neautorizat de persoane la transport de marfă și colete, toate aceste domenii de activitate vor fi grav afectate. Nu înțelegem cum unii trebuie să respecte prevederile legale, în timp ce alții își pot desfășura activitatea în ilegalitate.

"Firmele, care dețin aplicații și nu sunt autorizate, prezintă riscuri pentru cei care desfășoară activitatea de taximetrie în mod legal, făcându-le concurență neloială. Totodată siguranță utilizatorilor este pusă în pericol. Spre deosebire de taxiuri, mașinile acestor firme nu sunt supuse unor revizii tehnice obligatorii și nici nu respectă unele norme de siguranță reglementate de legea taximetriei.

Uber nu respectă legea taximetriei, spre deosebire de firmele autorizate pentru transport persoane. Nu plătesc aceleași taxe că și taximetriștii și nu sunt supuși la același control riguros din partea statului. Mașinile Uber nu au acele dotări obligatorii prin lege, pentru cei care fac activități de transport în regim taxi. Neavând aceleași costuri, compania își permite să reducă tariful, făcând astfel concurență neloială firmelor de taxi. Nu ne-am declarat niciodată împotriva investitorilor străini, noi vrem doar că toată lumea să respecte aceeași lege. Spre exemplu, de ce noi să fim obligați să oferim bon fiscal (care presupune un cost de achiziție al aparatului de taxat, costuri cu mentenanță s.a) în timp ce Uber emite o factură/chitanță online. Taximetriștii autorizați au de plătit mai multe taxe și trebuie să facă revizii tehnice periodice. Sunt foarte multe difirente care îi fac pe cei de la Uber să fie o concurență neloială pentru taximetriștii autorizati.

Va reamintesc și că Danemarca, Ungaria și alte țări din Europa au interzis deja Uber datorită caraterului ilegal al acesteia. La fel există și în SUA state în care Uber a fost declarat ilegal.

In Iași sunt peste 3000 de taximetriști autorizați care plătesc taxe și impozite și care la finalul zilei duc o pâine muncită legal și din greau pe masă celor peste 15.000 de membri ai familiilor acestora.  Cu toții vor fi profund afectați dacă în Iași va veni o firmă care nu respectă legea și face concurență neloială celor ce muncesc cinstit. Avand în vedere că Uber își extinde activitatea și către livrarea de colete, numărul celor afectați va crește enorm iar PIB-ul tării va avea de suferit.

Totodata  suntem profund îngrijorați cu privire la faptul că mai mulți oameni politici și-au arătat susținerea față de Uber, o companie ce nu respectă legea. În Iași un domn consilier local și-a manifestat public (prin intermediul paginii de facebook) sprijinul față de această companie și, în calitate de ales local, i-a invitat să își extindă activitatea în orașul nostru, promițându-le susținere politică." a declarat Mircea Manolache, președinte COTAR regiunea 1 Nord-Est.

La protestul autorizat ce va avea loc miercuri, 13 decembrie  începand cu ora 09:00, în fața Prefecturii Iași, îi așteptăm pe toți cei care consideră că în România toată lumea trebuie să respecte legile țării iar firmele aflate în ilegalitate  să fie sancționate și nicidecum protejate.

Biroul de Presă COTAR

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.