Transportatorii protestează în Piața Victoriei. Se războiesc cu ANAF

miercuri, 29 septembrie 2021, 08:16
2 MIN
 Transportatorii protestează în Piața Victoriei. Se războiesc cu ANAF

Transportatorii au început protestul Piața Victoriei din București, unde își vor continua acțiunea până la ora 16:00. Au sosit cu circa 25 de tiruri și câteva furgonete, iar principala nemulțumire este legată de reîncadrarea diurnei ca venit salarial și abuzul ANAF. Mai exact, după ce a reîncadrat diurna, Fiscul a început să emită decizii de impunere pe ultimii 5 ani, lucru anormal.

Autoritatile au încercat marți seara să dinamiteze protestul transportatorilor. Pentru că UNTRR a rămas ferm cu câteva zile înainte, după o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Finantelor, aceștia au chemat la discutii alte două organizații care anunțau că vor protesta alături de ei: COTAR și APTE 2002.

Marți seara, Dan Vîlceanu a reușit să convingă cele două organizații să nu mai participe la protest, ba chiar a dat un comunicat cu marea reușită în acest sens: că nu se poate rezolva situația prin Ministerul Finanțelor. Li s-ar fi menționat PNRR și faptul că se poate doar prin Parlament. Ei bine, la protest, din cauza situației epidemiologice, au voie doar 100 de mașini în Piața Victoriei. Cum până aseară erau deja tranșate lucrurile cu privire la protest, retragerea celor două organizații înseamnă mai puține mașini în piață. Dacă se știa din timp de retragerea acestora, UNTRR ar fi pregătit mai multe mașini care să acopere acel nivel de 100. Pe unul dintre grupurile de Whatsapp ale transportatorilor s-a vorbit de trădare și de faptul că nu au dat protestului nicio șansă.

Deși situația este cunoscută la nivelul autorităților, se știe că nu este în regulă ce se întâmplă, dar până la această oră nu a apărut de la Guvern niciun proiect de OUG care să îndrepte situația. Motivul invocat ar fi, conform unor surse oficiale, că o amnistie nu poate fi dată deoarece s-ar încălca PNRR.

În schimb, câțiva liberali au făcut un proiect de lege, deci recunosc că nu e normal ce se întâmplă, dar procesul legislativ prin Parlament este unul greoi: s-ar putea închide multe firme până să fie adoptată.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii