Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Tranzacţia prin care BorgWarner a preluat grupul Delphi, în pericol

Cele două părţi dispută modul în care a fost cheltuită o sumă de 500 milioane de dolari.

GALERIE
delphi iasi
  • delphi iasi
- +

Pandemia COVID-19 ameninţă una dintre cele mai importante tranzacţii ale anului. Gigantul BorgWarner Inc. BWA a anunţat recent că îşi poate încheia acordul de 3,3 miliarde de dolari pentru achiziţia Delphi Technologies DLPH, cu o fabrică şi în judeţul Iaşi, din cauză că producătorul de piese auto şi-a extras linia de credit (revolving) fără a solicita permisiunea dobânditorului său, BorgWarner. 

Delphi şi-a redus facilitatea de credit rotativă totală de 500 de milioane de dolari pentru a acoperi criza coronavirusului. “Delphi Technologies a luat măsuri semnificative pentru a economisi numerar, având în vedere impactul imediat asupra afacerii pandemia de coronavirus. Aceasta include lucrul pentru a accesa sprijinul guvernamental în toate ţările noastre de operare, efectuarea concedierilor temporare, mutarea angajaţilor la programele cu timp parţial şi reduceri de plată în întreaga organizaţie, gestionarea disciplinară a stocurilor şi colectarea activă a taxelor din trecut”, se arată într-un comunicat de presă al companiei Delphi Technologies.

Pe lângă asta, compania a stabilit că este atât în interesul lor, cât şi al acţionarilor Delphi să recurgă la facilitatea de credit rotativă totală, pentru a poziţiona cel mai bine compania în condiţiile actuale ale pieţei. Însă, în urma extragerii Revolving, la 30 martie 2020 BorgWarner a trimis o notificare scrisă către Delphi Technologies susţinând că a încălcat material o secţiune din Acordul de tranzacţie între cele două companii, încheiat în data de 28 ianuarie 2020, ca urmare a faptului că Delphi a efectuat extragerea fără acordul scris prealabil al BorgWarner. “În cazul în care o astfel de încălcare nu este remediată în termen de 30 de zile, BorgWarner are dreptul să rezilieze Acordul”, au informat oficialii companiei.

Ulterior, Delphi Technologies a trimis o scrisoare în care contestă afirmaţia, arătând că Acordul a fost încălcat chiar de BorgWarner, pe baza faptului că a refuzat în mod nefondat consimţământul pentru extragerea Revolving. În ciuda momentului tensionat, Delphi doreşte să continue negocierea cu BorgWarner pentru soluţionarea problemei. De altfel, ambele companii cred “în valoarea strategică pe termen lung a tranzacţiei şi continuă să lucreze împreună pentru închiderea ei în a doua jumătate a anului 2020”, după cum se menţionează în comunicatele lor de presă.

Având în vedere că pandemia coronavirusului a oprit producţia auto în America de Nord, Europa şi în multe alte părţi ale lumii, este uşor de intuit de ce Delphi încearcă să atragă bani. Totuşi, este posibil ca “incidentul” creat să-i fi deschis calea lui BorgWarner pentru a renegocia preţul.

Compania a anunţat în ianuarie că va achiziţiona Delphi Technologies, reunind astfel doi furnizori de piese auto care ar urma să se pregătească pentru trecerea la vehicule hibride şi electrice din industrie. Acordul a evaluat Delphi la 3,3 miliarde de dolari, inclusiv datorii. “Ziarul de Iaşi” a scris AICI despre fuziunea BorgWarner Inc. BWA şi Delphi Technologies DLPH.

Compania Delphi Diesel Systems este una dintre cele mai puternice din judeţul Iaşi. În fabrica amplasată în satul Brătuleni, comuna Miroslava, lucrează circa 3.000 de oameni, compania raportând în anul 2018 o cifră de afaceri netă de 2,2 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Dacă tranzacţia se va concretiza, compania va funcţiona sub numele de BorgWarner. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri