anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Tranzacție bombă: gigantul Lear, specializat pe huse de scaune auto, cumpără o firmă ieşeană IT. I-a învățat cum să taie pielea cu mai puține resturi

GALERIE
Thagora Technology SRL, lear corporation
 • Thagora Technology SRL, lear corporation
- +

Antreprenorul ieşean Mihai Mitrică a pus bazele societăţii Thagora Technology SRL în anul 2020.El fusese membru fondator şi al companiei Gemini CAD Systems preluată de Lectra în mai mulţi paşi, în prima etapă achitându-se 7,6 milioane de euro pentru 60% din acţiuni

 

Tranzacţie importantă pe piaţa IT din Iaşi. Thagora Technology SRL, o firmă din Iaşi, înfiinţată în urmă cu doi ani, a fost cumpărată de Lear Corporation, liderul mondial în tehnologia auto în domeniul scaunelor şi al sistemelor electronice. Aceasta este cea de-a doua mare tranzacţie în IT-ul ieşean, după ce, anul trecut, Lectra, un jucător important la nivel mondial pe pieţele de modă, automobile şi mobilier, anunţa semnarea unui acord de achiziţie a companiei Gemini CAD Systems.

Tranzacţia s-a finalizat săptămâna trecută, pe 18 mai, dată de la care antreprenorul ieşean Mihai Mitrică, fondatorul Thagora, a ieşit din acţionariatul societăţii. Înfiinţată în 2020, cu un singur angajat, Thagora Tehnology a raportat pentru primul an de activitate afaceri de 4,42 milioane lei şi profit de 4 milioane lei. Lear Corporation are afaceri anuale de peste 20 de miliarde de dolari şi peste 160.000 de angajaţi la nivel global.

Thagora oferă un sistem de tăiere a pielii care aduce eficienţă şi automatizare pentru fabricarea tapiţeriei din piele şi a interioarelor auto din piele. Soluţiile Thagora vor completa procesele de producţie ale Lear prin reducerea deşeurilor şi a consumului de energie în timpul producţiei. În plus, tehnologia Industry 4.0 de la Thagora va aduce progrese importante procesului de producţie prin inginerie şi logistică, inclusiv o trasabilitate îmbunătăţită a materialelor, se arată într-un comunicat de presă al Lear.

Astfel, Lear a precizat că achiziţia îi va oferi acces la instrumente scalabile de fabricaţie inteligentă, care pot fi valorificate pentru a stimula inovarea şi calitatea. La rândul său, Thagora va avea posibilitatea de a-şi consolida poziţia regională. "Această tranzacţie oferă Thagora o oportunitate unică de a menţine relaţiile puternice pe care le-a construit cu clienţii actuali din sectorul auto şi din alte domenii decât cel auto, îmbunătăţindu-ne în acelaşi timp acoperirea geografică prin intermediul amprentei globale a Lear pentru a câştiga noi afaceri de la producătorii de echipamente originale din întreaga lume", a declarat Mihai Mitrică, proprietarul Thagora.
Lear Corporation România produce sisteme electrice pentru autovehicule în unităţile de la Câmpulung şi din Piteşti şi scaune auto în fabrica din parcul industrial din Leţcani, lângă Iaşi, pentru toţi marii producători auto din Europa. Compania este subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, cu sediul în Southfield, Michigan. Compania este listată la bursa din New York.

Achiziţia e încă un semnal că Iaşul îşi consolidează poziţia pe piaţa IT. Asta după ce, în septembrie 2021, Lectra a anunţat achiziţia firmei ieşene Gemini CAD Systems. Înfiinţată în 2004 de Traian Luca şi Mihai Mitrică, Gemini CAD Systems (Gemini) a dezvoltat mai multe soluţii software inovatoare, în principal de proiectare asistată de calculator (CAD), pentru companiile mici şi mijlocii din domeniul modei. Datorită reţelei de parteneri, Gemini este prezentă în peste 60 de ţări. Lectra este o companie de tehnologie cu sediul în Paris, specializată în software CAD, ce operează în 59 de ţări. Lectra proiectează şi produce inteligenţă industrială soluţii - software, hardware, date şi servicii - pentru mărci, producători şi comercianţi cu amănuntul.

Tranzacţia anunţată în septembrie viza achiziţia la acel moment a 60% din Gemini, pentru 7,6 milioane de euro, urmând ca restul de capital şi drepturile de vot să fie achiziţionate în alte două etape, în septembrie 2024 şi septembrie 2026. Contravaloarea totală pentru cumpărarea a 100% din capitalul firmei ieşene va depinde de creşterea veniturilor Gemini, şi ar trebui să fie cuprinsă între 13 şi 20 de milioane de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.