Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tranzacţie de 1,5 milioane de euro în spate la OMV Bucium. Cumpărătorul se pretinde a fi un „urmaş al Brâncovenilor”

GALERIE
OMV_Bucium
  • OMV_Bucium
- +

Recoltă de toamnă bogată de pe piața imobiliară pentru omul de afaceri Barbu Văduva, cel care a deținut magazinele Bing Bang, dar și Moulin Rouge-ul de Iași. 

În urma a trei achiziții, din care două obținute prin licitație cu strigare, omul de afaceri a intrat în posesia a 5000 de metri pătrați de teren în intravilan, împreună cu o clădire de birouri cu parter și două etaje, două anexe anexe de tip depozit și o hală, în spatele OMV Bucium, dar și o casă cu demisol, parter, etaj și mansardă – în apropiere de Motel Bucium. Totul pentru aproximativ 1,5 milioane de euro, bani care urmează să fie pătiți în rate.

S-au judecat pentru o cale de acces

Gimarom Imobile SRL, o firmă cu sediul social în Cluj, care se ocupă cu „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing”, deținea la adresa Calea Bucium 23, 1500 mp de teren (pe mai mult de jumătate din această suprafață fiind construită o hală), dar nu avea acces la drum. Vecinul lor, Paul și Tati SRL, o firmă având ca activitate economică “Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale” deținea 3300 mp în Șos. Bucium 23.

Barbu Vaduva are toate motivele din lume sa rada cu gura pana la urechi

În 2015, Gimarom Imobile i-a pârât pe cei de la Paul și Tati în instanță, că nu le permit să intre pe proprietatea pe care o dețin. În cele din urmă, după ani în care cele două societăți s-au judecat, magistrații au decis ca Paul și Tati să permită Gimarom “accesul liber pe terenul pârâtei dinspre calea Bucium spre imobilul infundat al reclamantei”. Între timp, Paul și Tati SRL a intrat în faliment, lichidatorul LD Expert Grup IPURL Iași fiind cel care se ocupă de lichidarea proprietăților acestei firme și plata datoriilor.

Tocmai în acest scop, pe 26 august au fost organizate două licitații cu strigare, prin care se scoteau la vânzare două proprietăți ale firmei Paul și Tati SRL. Licitatorul nu a strigat însă prea tare, pentru că la la ambele licitații s-a înscris un singur ofertant: Barbu Văduva, care a achitat pentru ambele proprietăți un avans de 10% și a cerut ca restul să îl plătească în șase rate lunare egale.

Prețul depornire la prima licitație, cea pentru imobilul din Șoseaua Bucium 23, compus din două terenuri în intravilan (în total 3330 mp) pe care se află clădire de birouri de aproximativ 1100 mp, cu parter și două etaje, două anexe tip depozit și o platformă betonată de 2332 mp a fost de 4,2 milioane lei + TVA (adică peste 5 milioane cu TVA inclus). Barbu Văduva a oferit prețul de pornire și pentru că era singurul participant la licitație, nu și-a modificat oferta la a doua și nici la a treia strigare. Și-a adjudecat astfel o proprietate valoroasă, cu plata în rate și fără concurență.

A doua licitaţie viza o casa cu teren lângă Motelul Bucium

Cea de-a doua licitație, pentru casa situată în apropierea Motelului Bucium s-a organizat imediat după prima, tot cu un singur ofertat, acesta fiind tot Barbu Văduva, iar imobilul a fost adjudecat tot la prețul de pornire a licitației, și tot cu plata în șase rate. Cu 100.000 de euro + TVA, afaceristul s-a ales cu 300 mp aproape de Motel Bucium (extravilan) și o clădire cu demisol, parter, etaj și mansardă. Clădirea are acces la toate utilitățile, dar este finalizată doar în proporție de 80%. Mansarda nu a fost intabulată, iar vânzarea s-a făcut pe principiul “văzut-plăcut”, astfel încât vânzătorul (lichidatorul judiciar), nu răspunde de eventualele vicii ascunse. Însă pe principiul văzut-plăcut, Barbu Văduva a achitat 60.000 de lei pentru această casă urmând ca restul de bani să îi plătească până în februarie 2023.

În aceeași perioadă, Barbu Văduva a cumpărat însă și proprietatea societății Gimarom Imobile, unind astfel cele două terenuri aflate atâția ani în dispută. Pentru cei 1500 mp ai firmei clujene, Văduva a plătit 280.000 de euro.

“Eu am hectare, zeci de hectare de teren, și intravilan și extravilan. Cu privire la terenuri, sunt profesor.Terenul de acolo ( de la Paul și Tati SRL) l-am cumpărat la licitație, dar încă nu s-a finalizat tranzacția. Încă nu e intabulat pe numele meu. Dincolo, cu Gimarom am cumpărat și e definitivă (n.r. tranzacția), e proprietatea mea. A fost un preț mediu față de alte oferte de pe piață. Nu aveam putere să cumpăr ceva mai mare, erau și mai ieftine, dar asta avea o poziție bună, și exact de asta cumpăr, ca să am ceva pentru copii, am trei fete și un băiat”, a declarat Barbu Văduva pentru Ziarul de Iași.

Firmele lui Barbu Văduva: din trei, doar una a funcţionat bine

Potrivit platformelor care oferă informații financiare despre firmele din România, Barbu Văduva este sincer atunci când spune că nu prea are putere să cumpere ceva. În acest moment, pe numele său sunt încă funcționale trei firme din cele cinci pe care le-a deținut Barbu Văduva: Uniconstruct Prod, Moulin Rouge SRL și Agro Selmag SA.

Iar dintre cele trei firme, doar una a avut activitate în 2021. Barbu Văduva, latifundiarul cu zeci de hectare de teren, a avut o cifră de afaceri de 270 de mii de lei anul trecut, pe firma Agro Selmag, și un profit de 111.587 lei. Iar la doi din cei trei angajați a fost nevoit să renunțe.

Numele lui Barbu Văduva este legat de câteva afaceri controversate. În 2019, Ziarul de Iași relata cum acesta “a dat un „mega-tun“ după ce a obţinut pădurea de la Ciurbeşti, a deposedat-o de zonele imobiliare cele mai valoroase, după care a revândut-o statului”.

Cititi si: Secretul ruşinos al afaceristului șmecher care a „stors“ pădurea Ciurbeşti de 300 ha

Iar anul trecut, tot Ziarul de Iași descria modul în care Barbu Văduva ar fi vrut să obțină încă 55 de hectare de pădure.

Cititi si: Afaceristul Văduva voia 55 de hectare de pădure, dar s-a ales numai cu depăgubiri

“Eu mă trag din neamul Brâncovenilor olteni. Sunt plecat în Oltenia acum, am și aici ceva terenuri, zona rezidențială Argeșeanul se cheamă. Ce nu fac UAT-urile facem noi”, spune optimist Barbu Văduva. “Eu am reușit în viață cu deviza asta, am visat cu ochii deschiși”, a mai mărturisit proaspătul proprietar din Bucium 23.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri