anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Tranzacţie de 1,5 milioane de euro în spate la OMV Bucium. Cumpărătorul se pretinde a fi un „urmaş al Brâncovenilor”

GALERIE
OMV_Bucium
 • OMV_Bucium
- +

Recoltă de toamnă bogată de pe piața imobiliară pentru omul de afaceri Barbu Văduva, cel care a deținut magazinele Bing Bang, dar și Moulin Rouge-ul de Iași. 

În urma a trei achiziții, din care două obținute prin licitație cu strigare, omul de afaceri a intrat în posesia a 5000 de metri pătrați de teren în intravilan, împreună cu o clădire de birouri cu parter și două etaje, două anexe anexe de tip depozit și o hală, în spatele OMV Bucium, dar și o casă cu demisol, parter, etaj și mansardă – în apropiere de Motel Bucium. Totul pentru aproximativ 1,5 milioane de euro, bani care urmează să fie pătiți în rate.

S-au judecat pentru o cale de acces

Gimarom Imobile SRL, o firmă cu sediul social în Cluj, care se ocupă cu „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing”, deținea la adresa Calea Bucium 23, 1500 mp de teren (pe mai mult de jumătate din această suprafață fiind construită o hală), dar nu avea acces la drum. Vecinul lor, Paul și Tati SRL, o firmă având ca activitate economică “Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale” deținea 3300 mp în Șos. Bucium 23.

Barbu Vaduva are toate motivele din lume sa rada cu gura pana la urechi

În 2015, Gimarom Imobile i-a pârât pe cei de la Paul și Tati în instanță, că nu le permit să intre pe proprietatea pe care o dețin. În cele din urmă, după ani în care cele două societăți s-au judecat, magistrații au decis ca Paul și Tati să permită Gimarom “accesul liber pe terenul pârâtei dinspre calea Bucium spre imobilul infundat al reclamantei”. Între timp, Paul și Tati SRL a intrat în faliment, lichidatorul LD Expert Grup IPURL Iași fiind cel care se ocupă de lichidarea proprietăților acestei firme și plata datoriilor.

Tocmai în acest scop, pe 26 august au fost organizate două licitații cu strigare, prin care se scoteau la vânzare două proprietăți ale firmei Paul și Tati SRL. Licitatorul nu a strigat însă prea tare, pentru că la la ambele licitații s-a înscris un singur ofertant: Barbu Văduva, care a achitat pentru ambele proprietăți un avans de 10% și a cerut ca restul să îl plătească în șase rate lunare egale.

Prețul depornire la prima licitație, cea pentru imobilul din Șoseaua Bucium 23, compus din două terenuri în intravilan (în total 3330 mp) pe care se află clădire de birouri de aproximativ 1100 mp, cu parter și două etaje, două anexe tip depozit și o platformă betonată de 2332 mp a fost de 4,2 milioane lei + TVA (adică peste 5 milioane cu TVA inclus). Barbu Văduva a oferit prețul de pornire și pentru că era singurul participant la licitație, nu și-a modificat oferta la a doua și nici la a treia strigare. Și-a adjudecat astfel o proprietate valoroasă, cu plata în rate și fără concurență.

A doua licitaţie viza o casa cu teren lângă Motelul Bucium

Cea de-a doua licitație, pentru casa situată în apropierea Motelului Bucium s-a organizat imediat după prima, tot cu un singur ofertat, acesta fiind tot Barbu Văduva, iar imobilul a fost adjudecat tot la prețul de pornire a licitației, și tot cu plata în șase rate. Cu 100.000 de euro + TVA, afaceristul s-a ales cu 300 mp aproape de Motel Bucium (extravilan) și o clădire cu demisol, parter, etaj și mansardă. Clădirea are acces la toate utilitățile, dar este finalizată doar în proporție de 80%. Mansarda nu a fost intabulată, iar vânzarea s-a făcut pe principiul “văzut-plăcut”, astfel încât vânzătorul (lichidatorul judiciar), nu răspunde de eventualele vicii ascunse. Însă pe principiul văzut-plăcut, Barbu Văduva a achitat 60.000 de lei pentru această casă urmând ca restul de bani să îi plătească până în februarie 2023.

În aceeași perioadă, Barbu Văduva a cumpărat însă și proprietatea societății Gimarom Imobile, unind astfel cele două terenuri aflate atâția ani în dispută. Pentru cei 1500 mp ai firmei clujene, Văduva a plătit 280.000 de euro.

“Eu am hectare, zeci de hectare de teren, și intravilan și extravilan. Cu privire la terenuri, sunt profesor.Terenul de acolo ( de la Paul și Tati SRL) l-am cumpărat la licitație, dar încă nu s-a finalizat tranzacția. Încă nu e intabulat pe numele meu. Dincolo, cu Gimarom am cumpărat și e definitivă (n.r. tranzacția), e proprietatea mea. A fost un preț mediu față de alte oferte de pe piață. Nu aveam putere să cumpăr ceva mai mare, erau și mai ieftine, dar asta avea o poziție bună, și exact de asta cumpăr, ca să am ceva pentru copii, am trei fete și un băiat”, a declarat Barbu Văduva pentru Ziarul de Iași.

Firmele lui Barbu Văduva: din trei, doar una a funcţionat bine

Potrivit platformelor care oferă informații financiare despre firmele din România, Barbu Văduva este sincer atunci când spune că nu prea are putere să cumpere ceva. În acest moment, pe numele său sunt încă funcționale trei firme din cele cinci pe care le-a deținut Barbu Văduva: Uniconstruct Prod, Moulin Rouge SRL și Agro Selmag SA.

Iar dintre cele trei firme, doar una a avut activitate în 2021. Barbu Văduva, latifundiarul cu zeci de hectare de teren, a avut o cifră de afaceri de 270 de mii de lei anul trecut, pe firma Agro Selmag, și un profit de 111.587 lei. Iar la doi din cei trei angajați a fost nevoit să renunțe.

Numele lui Barbu Văduva este legat de câteva afaceri controversate. În 2019, Ziarul de Iași relata cum acesta “a dat un „mega-tun“ după ce a obţinut pădurea de la Ciurbeşti, a deposedat-o de zonele imobiliare cele mai valoroase, după care a revândut-o statului”.

Cititi si: Secretul ruşinos al afaceristului șmecher care a „stors“ pădurea Ciurbeşti de 300 ha

Iar anul trecut, tot Ziarul de Iași descria modul în care Barbu Văduva ar fi vrut să obțină încă 55 de hectare de pădure.

Cititi si: Afaceristul Văduva voia 55 de hectare de pădure, dar s-a ales numai cu depăgubiri

“Eu mă trag din neamul Brâncovenilor olteni. Sunt plecat în Oltenia acum, am și aici ceva terenuri, zona rezidențială Argeșeanul se cheamă. Ce nu fac UAT-urile facem noi”, spune optimist Barbu Văduva. “Eu am reușit în viață cu deviza asta, am visat cu ochii deschiși”, a mai mărturisit proaspătul proprietar din Bucium 23.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Victoria împotriva orgoliului

Nicolae GRECU

Victoria împotriva orgoliului

Fanii şi coechipierii îl pot ajuta pe Cristiano Ronaldo să treacă peste criza pe care o străbate acum.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Pledoaria epistolară pro domo a eroului central al poveștii de dragoste din mediile universitare de altădată capătă accente tensionate.

Proiectul de ţară

arh. Ionel OANCEA

Proiectul de ţară

În România, sintagma „proiect de ţară” este o vorbă în vânt confuză, în ciuda faptului că în preajma alegerilor mari politicienii o poartă ca pe odorul cel mai de preţ în meniul lor cu promisiuni. Au trecut treizeci şi trei de ani de pace, între timp războiul şi crizele generate de el sunt la graniţele noastre, şi proiectul de ţară nu a căpătat concreteţe. 

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

pulspulspuls

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Dar gata, hai, ajunge cu veselia, vinul bun şi sarmalele calde cu varză fragedă: să vă spunem şi una tristă pe ziua de azi, ca să cadreze mai bine cu sfârşitul de săptămână ce bate la uşă, ce adesea nu-i prea plăcut. 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.