anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Tranzacţie de 1,5 milioane de euro în spate la OMV Bucium. Cumpărătorul se pretinde a fi un „urmaş al Brâncovenilor”

GALERIE
OMV_Bucium
 • OMV_Bucium
- +

Recoltă de toamnă bogată de pe piața imobiliară pentru omul de afaceri Barbu Văduva, cel care a deținut magazinele Bing Bang, dar și Moulin Rouge-ul de Iași. 

În urma a trei achiziții, din care două obținute prin licitație cu strigare, omul de afaceri a intrat în posesia a 5000 de metri pătrați de teren în intravilan, împreună cu o clădire de birouri cu parter și două etaje, două anexe anexe de tip depozit și o hală, în spatele OMV Bucium, dar și o casă cu demisol, parter, etaj și mansardă – în apropiere de Motel Bucium. Totul pentru aproximativ 1,5 milioane de euro, bani care urmează să fie pătiți în rate.

S-au judecat pentru o cale de acces

Gimarom Imobile SRL, o firmă cu sediul social în Cluj, care se ocupă cu „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing”, deținea la adresa Calea Bucium 23, 1500 mp de teren (pe mai mult de jumătate din această suprafață fiind construită o hală), dar nu avea acces la drum. Vecinul lor, Paul și Tati SRL, o firmă având ca activitate economică “Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale” deținea 3300 mp în Șos. Bucium 23.

Barbu Vaduva are toate motivele din lume sa rada cu gura pana la urechi

În 2015, Gimarom Imobile i-a pârât pe cei de la Paul și Tati în instanță, că nu le permit să intre pe proprietatea pe care o dețin. În cele din urmă, după ani în care cele două societăți s-au judecat, magistrații au decis ca Paul și Tati să permită Gimarom “accesul liber pe terenul pârâtei dinspre calea Bucium spre imobilul infundat al reclamantei”. Între timp, Paul și Tati SRL a intrat în faliment, lichidatorul LD Expert Grup IPURL Iași fiind cel care se ocupă de lichidarea proprietăților acestei firme și plata datoriilor.

Tocmai în acest scop, pe 26 august au fost organizate două licitații cu strigare, prin care se scoteau la vânzare două proprietăți ale firmei Paul și Tati SRL. Licitatorul nu a strigat însă prea tare, pentru că la la ambele licitații s-a înscris un singur ofertant: Barbu Văduva, care a achitat pentru ambele proprietăți un avans de 10% și a cerut ca restul să îl plătească în șase rate lunare egale.

Prețul depornire la prima licitație, cea pentru imobilul din Șoseaua Bucium 23, compus din două terenuri în intravilan (în total 3330 mp) pe care se află clădire de birouri de aproximativ 1100 mp, cu parter și două etaje, două anexe tip depozit și o platformă betonată de 2332 mp a fost de 4,2 milioane lei + TVA (adică peste 5 milioane cu TVA inclus). Barbu Văduva a oferit prețul de pornire și pentru că era singurul participant la licitație, nu și-a modificat oferta la a doua și nici la a treia strigare. Și-a adjudecat astfel o proprietate valoroasă, cu plata în rate și fără concurență.

A doua licitaţie viza o casa cu teren lângă Motelul Bucium

Cea de-a doua licitație, pentru casa situată în apropierea Motelului Bucium s-a organizat imediat după prima, tot cu un singur ofertat, acesta fiind tot Barbu Văduva, iar imobilul a fost adjudecat tot la prețul de pornire a licitației, și tot cu plata în șase rate. Cu 100.000 de euro + TVA, afaceristul s-a ales cu 300 mp aproape de Motel Bucium (extravilan) și o clădire cu demisol, parter, etaj și mansardă. Clădirea are acces la toate utilitățile, dar este finalizată doar în proporție de 80%. Mansarda nu a fost intabulată, iar vânzarea s-a făcut pe principiul “văzut-plăcut”, astfel încât vânzătorul (lichidatorul judiciar), nu răspunde de eventualele vicii ascunse. Însă pe principiul văzut-plăcut, Barbu Văduva a achitat 60.000 de lei pentru această casă urmând ca restul de bani să îi plătească până în februarie 2023.

În aceeași perioadă, Barbu Văduva a cumpărat însă și proprietatea societății Gimarom Imobile, unind astfel cele două terenuri aflate atâția ani în dispută. Pentru cei 1500 mp ai firmei clujene, Văduva a plătit 280.000 de euro.

“Eu am hectare, zeci de hectare de teren, și intravilan și extravilan. Cu privire la terenuri, sunt profesor.Terenul de acolo ( de la Paul și Tati SRL) l-am cumpărat la licitație, dar încă nu s-a finalizat tranzacția. Încă nu e intabulat pe numele meu. Dincolo, cu Gimarom am cumpărat și e definitivă (n.r. tranzacția), e proprietatea mea. A fost un preț mediu față de alte oferte de pe piață. Nu aveam putere să cumpăr ceva mai mare, erau și mai ieftine, dar asta avea o poziție bună, și exact de asta cumpăr, ca să am ceva pentru copii, am trei fete și un băiat”, a declarat Barbu Văduva pentru Ziarul de Iași.

Firmele lui Barbu Văduva: din trei, doar una a funcţionat bine

Potrivit platformelor care oferă informații financiare despre firmele din România, Barbu Văduva este sincer atunci când spune că nu prea are putere să cumpere ceva. În acest moment, pe numele său sunt încă funcționale trei firme din cele cinci pe care le-a deținut Barbu Văduva: Uniconstruct Prod, Moulin Rouge SRL și Agro Selmag SA.

Iar dintre cele trei firme, doar una a avut activitate în 2021. Barbu Văduva, latifundiarul cu zeci de hectare de teren, a avut o cifră de afaceri de 270 de mii de lei anul trecut, pe firma Agro Selmag, și un profit de 111.587 lei. Iar la doi din cei trei angajați a fost nevoit să renunțe.

Numele lui Barbu Văduva este legat de câteva afaceri controversate. În 2019, Ziarul de Iași relata cum acesta “a dat un „mega-tun“ după ce a obţinut pădurea de la Ciurbeşti, a deposedat-o de zonele imobiliare cele mai valoroase, după care a revândut-o statului”.

Cititi si: Secretul ruşinos al afaceristului șmecher care a „stors“ pădurea Ciurbeşti de 300 ha

Iar anul trecut, tot Ziarul de Iași descria modul în care Barbu Văduva ar fi vrut să obțină încă 55 de hectare de pădure.

Cititi si: Afaceristul Văduva voia 55 de hectare de pădure, dar s-a ales numai cu depăgubiri

“Eu mă trag din neamul Brâncovenilor olteni. Sunt plecat în Oltenia acum, am și aici ceva terenuri, zona rezidențială Argeșeanul se cheamă. Ce nu fac UAT-urile facem noi”, spune optimist Barbu Văduva. “Eu am reușit în viață cu deviza asta, am visat cu ochii deschiși”, a mai mărturisit proaspătul proprietar din Bucium 23.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sistemul african din interiorul României europene (I)

Mihai CHIPER

Sistemul african din interiorul României europene (I)

În relaţia cu exteriorul suntem europeni cu papion, în geopolitica internă regională triburi cu umutsha şi ibheshu.

opinii

Culpa idealismului

Codrin Liviu CUȚITARU

Culpa idealismului

La o privire atentă, se observă că, în cazul lui Eliot (invers faţă de mulţi dintre contemporanii săi), tipologia colectivă constituie doar un pretext pentru investigaţia psihologică de adâncime. Individualităţile sunt aşezate în interiorul butaforiei comunitare pentru a li se putea pune mai clar în evidenţă particularităţile morale. Nu întâmplător, aş spune, (şi) din perspectiva acestei opere, autoarea a fost considerată creatoarea (prin iradiere) a realismului psihologic.

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Gabriel MURSA

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Confundând banii cu resursele, luciferul inflaţionist a transformat pietrele în pâine, pentru că toată lumea s-a lăsat înşelată, şi-a falsificat calculele... Însă atunci când rata dobânzii începe să crească - şi ea creşte în mod inexorabil -, „bula” se sparge, iar pojghiţa de prosperitate se evaporă, lăsând în urmă un noian de investiţii nefericite...

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Florin CÎNTIC

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Patrie şi centru al puterii Hoardei de Aur, Crimeea a fost placa turnantă, fantasmatică şi geopolitică, a sălbaticului absolutism rusesc, care se revendică încă, şi astăzi, de la tradiţia jafului sângeros practicat de „Altîn Ordu”.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Caricatura zilei

De ce s-a inventat internetul și de către cine?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.