anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Tranzacţie interesantă pe piaţa imobiliară

GALERIE
notar1-lat-6-col-copy
  • notar1-lat-6-col-copy
- +

O clădire de pe strada Cicoarei a fost cumpărată la preţ de chilipir de o companie apropiată unui proprietar de clădiri de birouri din Bucureşti.

O construcţie de pe strada Cicoarei a fost achiziţionată la preţ de chilipir de o companie apropiată unui proprietar de clădiri de birouri din capitală. Imobilul cu o suprafaţă de 361 mp a aparţinut firmei ieşene Metrax şi a fost scoasă la vânzare în dese rânduri, în procedura de faliment, de lichidatorul judiciar al companiei, însă ofertanţii nu s-au înghesuit să o cumpere. Din rapoartele lichidatorului reiese că imobilul avea la parter un spaţiu de producţie format din 11 încăperi şi dependinţe cu o suprafaţă utilă de 317 mp, iar la etaj era un spaţiu de birouri cu 12 încăperi şi dependinţe cu suprafaţa utilă de 285 mp.
 
 
Pe fir a intrat şi patronul de la Arcadia
 
 
Preţul de evaluare al clădirii cu parter şi etaj era de peste 690.000 lei şi, chiar cu preţul diminuat,  nu a prezentat interes pentru un posibil cumpărător. În toamna anului trecut, compania ieşeană Arcadia Policlinic, aparţinând familiei Fiterman, a depus o ofertă fermă de achiziţie, în valoare de 55.000 euro (circa 250.000 lei), însă creditorii nu au acceptat preţul, considerându-l mult sub preţul pieţei şi au dispus continuarea licitaţiilor la preţul de 75% din valoarea de evaluare. Ulterior, o altă companie ieşeană, Crossland Development, a depus la sediul lichidatorului o ofertă de 350.000 lei plătibili în patru rate trimestriale egale, puţin peste jumătate din preţul de evaluare, iar majoritatea creditorilor firmei Metrax au aprobat-o. Compania care activează în sectorul imobiliar şi-a mutat sediul din Bucureşti în Iaşi în 2014 şi, în prezent, este deţinută de către Doina Stăncescu şi Geanina Chiriac. În aprilie 2013, cele două acţionare au primit pachetul majoritar de acţiuni al firmei de la fondatorul Ionuţ Gabriel Dumitrescu, proprietarul unor clădiri de birouri şi al firmei Eurisko. După aprobarea ofertei firmei Crossland Development, s-a stabilit o şedinţă de licitaţie cu supraofertare, la sediul lichidatorului fiind trimise două oferte mărite: Arcadia Policlinic cu 385.000 lei plătibili într-o zi şi Europolis BV Development cu 385.000 lei în patru rate trimestriale egale. La şedinţa din 21 iunie, Arcadia şi-a retras oferta, astfel că imobilul a fost adjudecat de Europolis BV Development. Potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, această societate este deţinută de două firme off-shore din Cipru, Goliano Trading Limited şi Danina Holdings LTD, a doua societate fiind reprezentată de Ana Mihaela Ganea. Aceeaşi Mihaela Ganea a fost împuternicită şi să reprezinte firma Corssland Development la înregistrarea hotărârii prin care Ionuţ Dumitrescu a părăsit firma prin cesiunea pachetului majoritar de acţiuni.
 
Firma a plătit o parte din bani
 

Potrivit raportului lichidatorului judiciar, cumpărătorul a achitat deja suma de 122.500 lei în contul de lichidare, suma reprezentând prima tranşă şi o parte din cea de-a doua tranşă. Din această sumă, lichidatorul Eurobusiness LRJ SPRL şi-a încasat o parte din onorariul aferent tranzacţiei şi onorariul lunar, respectiv 42.000 lei, au fost acoperite cheltuielile de procedură, iar restul de circa 68.000 lei a fost distribuit creditorului majoritar Karpi Expert. Societatea recuperatoare de creanţe este cesionara creditorului Banca Comercială Română care, după această tranzacţie, mai are de recuperat de la falita Metrax 3,48 milioane lei. Deşi este înfiinţată din anul 2004, societatea Metrax nu figurează pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice cu bilanţuri contabile depuse la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Firma a fost înfiinţată de Oana Moroşanu (fostă Mologhian), care după câţiva ani de activitate le-a cedat acţiunile Mariei şi lui Constantin Cotea. Aceştia din urmă au vândut societatea Oanei şi lui Gabriel Ianole, care deţin şi în prezent firma.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.