Trasee de aventura si cicloturism langa Iasi

joi, 04 iulie 2019, 11:23
2 MIN

Dincolo de a fi un simplu hobby, o pasiune de week-end sau un alt moft aleatoriu desprins din trendurile actuale, mersul pe bicicleta se poate substitui cu un mesaj de atitudine care vorbeste de la sine despre energii pozitive, locuri miraculos de frumoase, armonie cu natura.

Ce poate fi mai provocator ca dupa o saptamina extenuanta sa renunti la zgomotul urban si sa traiesti noi experiente pe traseele noastre din Birnova-Ciurea-Dobrovat, alaturi de un ghid specializat. Dupa ce vizitam producatorii locali, maestri in  gusturi traditionale sau derulam file de istorie prin locuri uitate de timp alunecam usor in linistea padurii pe drumuri forestiere la bordul unui e-bike Cube de ultima generatie. Stiu! Veti intreba de ce am ales o bicicleta cu asistenta la pedalare si nu una normala: din simplul motiv ca aceasta bicicleta chiar te asista atat de mult (turbo) sau  atat de putin(eco) raportat la cat ai nevoie sau iti doresti acest lucru. Toate acestea se intimpla doar daca pedalezi si au un singur scop: sa-ti conserve energia daca esti setat pe slow travel sau sa-ti amplifice puterile pentru provocarile  declansate de noi experiente.

Peisajul accidentat, dar si prietenos  se potriveste traseului parcurs cu biciclete asistate electric. De altfel in jurul orasului Iasi (incluzand aici  comunele care fac parte din Zona Metropolitana Iasi) exista o varietate de trasee de ciclism. De aceea ne putem bucura de o calatorie cu bicicleta pe  drumurile asfaltate din sate, pentru ca la putini  kilometri departare sa descoperim traseele off-road.

Astfel in momentul de fata echipa Jooyridez si-a structurat traseele prin intermediul propriei aplicatii, denumita de asemenea Jooyridez (aplicatia se poate descarca gratuit din App Store sau din Google Play). Au fost create trasee pentru incepatori, trasee pentru avansati si trasee dificile.

Unul dintre traseele dificile din zona rurala de langa Iasi este cel denumit generic In inima codrului. Fie ca abordezi  un traseu rural si treci pe langa Castanul Unirii unde pasoptistii Kogalniceanu, Alecsandri au pecetuit soarta Romaniei din acele vremuri, fie ca te aventurezi pe poteci de padure presarate cu provocari pana la Poiana cu Cetate pe unul dintre traseele noastre   Aventura la statui  intotdeauna echipa Jooyridez te indeamna la recreere si experiente unice.

Poteci si drumuri forestiere imprejmuite de copaci seculari insotesc grupul de biciclisti, impreuna cu ghizii Jooyridez. O pauza binevenita permite admirarea peisajului rural sau a unor locuri binecuvantate,  incarcate de spiritualitate si liniste.

Traseele Jooyridez devin astfel o modalitate veritabila, originala si unica pentru a interactiona cu traditia, cu producatorii locali si cu natura in adevarata ei splendoare, toate acestea in imediata apropiere a Iasului.

www.jooyridez.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii