anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

Traseele de autobuz vor fi scurtate pentru ca biletele valabile două ore să fie utile

GALERIE
statie
  • statie
- +

Cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil (platforma online 24pay), ieșenii își vor putea procura de la 1 septembrie bilete de autobuz cu valabilitate de 120 de minute. Acestea, ca și cele cumpărate de la tonete, vor fi mai scumpe - 2,5 lei pentru o călătorie în zona 1 și 3,5 lei pentru o călătorie în afara orașului. Însă pentru ca acestea să fie cu adevărat utile, trebuie luate măsuri pentru ca mijloacele de transport să circule la intervale mai scurte și să nu se împotmolească pe traseu.

Numărul mare de semafoarte din municipiu fragmentează traficul, iar numărul mare de mașini duce la formarea de ambuteiaje la orele de vârf. Din aceste motive, dar și din cauza rutelor foarte lungi pe care le au de parcurs unele autobuze și tramvaie, timpii de așteptare în stații cresc. Una dintre soluțiile găsite de reprezentanții Companiei de Transport și de cei al Primăriei a fost scurtarea unor trasee tocmai pentru ca mijloacele de transport să nu traverseze tot municipiul.

"Există o problemă la nivel de operator de transport. Noi am gândit acest sistem de bilete care să fie valabile două ore pe zi ca să motivăm lumea să folosească transportul public și mai mult; dacă o persoană coboară dintr-un autobuz și urcă într-un tramvai să nu mai fie nevoie să mai cumpere un bilet, astfel încât să-i ușurăm călătoria. Etapa a doua a implementării acestui sistem este scurtarea traseelor, făcute eventual din două trasee pentru că traseul 44, traseul 20 sunt trasee extrem de lungi, care traversează tot orașul. Vă dați seama ce înseamnă fiecare intersecție cu semafor, să aștepți... Timpul de așteptare crește foarte mult, așa crește și consumul de combustibil și toate celelalte - aglomerația care va fi din septembrie... Și atunci a doua etapă este scurtarea traseelor astfel încât să avem un interval de nurmărire foarte bun și să putem lua călătorii din stație cât mai repede, deci să nu depindem foarte mult de traversarea întregului oraș", a precizat Cristian Stoica, directorul SCTP.

VEDEȚI ȘI:

Știți care este cel mai lung traseu de autobuz din orașul nostru? Are 32 kilometri

Știți care este cel mai lung traseu de tramvai din orașul nostru? Are 21,3 kilometri

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.