Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Măcar aşa, ca un cadru de lucru, nu că gata, se va întâmpla de mâine... Din ce a tras cu urechea pe lângă cercurile mai influente din partid, amicul Archibald Tănase zice că planul ar fi cam aşa:dacă primul dosar, ăla cu tabla, ajunge în instanţă, sau dacă al doilea dosar penal în care e prins şeful liberal de la judeţ Paralexe, ăla cu moşia de la Sculeni şi oamenii de la Ape, va ajunge la urmărire penală (acum acesta fiind in rem, adica există fapta, dar încă nu îi avem pe făptaşi, nici desemnaţi măcar), atunci zice-se că se va pune foarte serios, cu piciorul în prag, retragerea lui Paralexe din funcţia de şef de filială, pentru funcţia aleasă legea neprecizând nimic decât în caz de reţinere la zdup.

Argumentul lui Orban pentru a proceda aşa zice-se că ar fi acela că, da, la primul dosar lui îi părea o prostie aia cu tabla, mai degrabă decât o golănie de mită, dar vedem ce se întâmplă cu el. Dacă însă mai apare încă un dosar, dar, atenţie, nu in rem, ci cu urmărire penală clară pentru Paralexe, atunci altfel se va pune problema, zic unele surse de la Bucureşti. Aşa că, deocamdată, nu ar fi altceva mai bun de făcut decât de pus deoparte berea şi seminţele. Plus o ţigară, pentru aşteptare...

Cine face joc de glezne în spate?

A, şi să nu uităm de celălalt aspect, poate mai important: cine îi va lua locul lui Paralexe, în caz că, ştiţi voi... Aicea amicul Archie a tras cu urechea pe lângă cercurile mai influente de la Iaşi, iar în zonă nu are nimeni emoţii în privinţa asta, decât poate doi oameni. Păi, haideţi să aruncăm şi noi un ochi pe la vârf!

Pe Peni Hill îl tragem din prima pe linie moartă, doar nu-şi imaginează careva (în afară de el însuşi, poate) că ar putea fi vreodată şef de filială la judeţ. Rămân parlamentarii aleşi pe lista de la Iaşi: un senator (madam Scântei) şi trei dipotaţi (Kocsis, Năcuţă, Muraru).

Madama sare şi ea din schemă de mânuţă cu Peni: nu are treabă cu Iaşul, biznisul său notăresc fiind în Capitală. Kocsis e băiatul pe online al lui Orban, bucureştean cu origini mureşene şi semiungureşti, deci nu poate fi luat în calcul. Cât priveşte pe Năcuţă, el e cu Paşcaniul, deci îl dăm şi pe el deoparte. Rămâne aşadar un singur pretendent, Muraru, ieşean get-beget. Căruia, să fim sinceri, chiar că nu-i mai trebuia un frate geamăn consilier al lui Iohannis ca să urce în partid. Aşa că nu rămân în ecuaţie decât Muraru şi, cu voia dvs ultimul pe listă, Dangă. Hopaa!?

PS: Nu vă aşteptaţi însă la măsuri dure prin PNL, căci aicea traba devine oablă. Cîţu l-a schimbat pe Voiculescu fără acceptul partenerilor USR, şi fără ok de la PNL&Orban. Asta a inflamat spiritele şi în PNL, dar şi în coaliţie, de unde vor ieşi, zice-se, scântei mari. PSD îşi freacă deja palmele...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri