Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tratament de frumuseţe cu ceara de albine

GALERIE
ceara de albine, tratament, frumusete
  • ceara de albine, tratament, frumusete
- +

Ceara de albine are importante proprietati antioxidante, contribuind la reducerea ridurilor si la mentinerea tineretii pielii. In plus, actioneaza ca o bariera protectoare, tinand pielea la adapost de factorii de mediu si de agentii iritanti, dar lasand-o in acelasi timp sa respire. Din acest motiv, se foloseste adesea la prepararea cremelor cu ecran solar. Beneficiile pentru frumusete aduse de ceara de albine sunt nenumarate, fie ca este vorba de ingrijirea pielii, a buzelor sau a parului. Ceara de albine in tratamente de frumusete:

Acnee
Calitatile de tratare a acneei pe care le are ceara de albine sunt arhicunoscute. Proprietatile sale antiseptice, antiinflamatorii si de vindecare a pielii tin sub control cosurile si eruptiile de la nivelul tenului, asigurandu-ti un aspect mereu proaspat si curat. Asta deoarece ea contine o cantitate importanta de vitamina A, eficienta in ameliorarea acneei. De asemenea, ceara de albine are efect emolient, de catifelare a pielii, mentinandu-i o textura fina dupa eliminarea acneei. In mod inexplicabil, ceara a dobandit insa reputatia de a infunda porii. Aceasta nu este altceva decat o conceptie gresita: atunci cand este utilizata corespunzator, ceara nu faciliteaza formarea cosurilor.

Hidratarea pielii
Ceara de albine are un rol important in hidratarea si regenerarea pielii. Asta deoarece are actiune atat umectanta, cat si emolienta, reusind sa extraga umezeala din atmosfera si sa o transfere la nivelul pielii, unde o mentine pentru o hidratare in profunzime. Fiind bogata in vitamina A, ceara contribuie la dezvoltarea normala a celulelor si la reconstructia lor atunci cand sunt lezate. Aceasta proprietate o face excelenta in tratarea pielii uscate si crapate, precum si in prevenirea deshidratarii pielii. Foloseste ceara de albine la ingrijirea mainilor, a coatelor si a calcaielor, preparand acasa un remediu naturist dupa urmatoarea reteta: topeste 120 ml de ulei de migdale dulci impreuna cu 30 gr de ceara, ia vasul de pe foc si adauga 60 ml de apa distilata, apoi amesteca bine; la final, adauga ulei de vitamina E si ulei esential de levantica – cate 10 picaturi din fiecare, amestecand continuu pana la racire.

Ingrijirea buzelor
Emolientii din compozitia sa transforma ceara de albine intr-un balsam de buze extraordinar pentru combaterea si tratarea crapaturilor cauzate de frig. Iti poti face singura un balsam natural de buze amestecand ceara de albine cu ulei de vitamina E, ulei de cocos, miere si ulei esential – ai de ales intre cel de portocala, menta sau lamaie. Specialistii de la Clinica Mayo recomanda ca, pe timpul iernii, sa folosim un strugurel de buze cu ceara de albine, pentru a ne proteja de frig si de buzele crapate.

Vergeturi
Vergeturile sunt o problema pentru multe dintre femei, in special in urma sarcinii, din cauza schimbarilor rapide de greutate. Ele pot aparea nu doar atunci cand kilogramele se aduna intr-o perioada scurta de timp, ci si in urma dietelor drastice, privative de nutrienti si neinsotite de un regim de exercitii fizice. Ca sa previi aparitia lor, sau pentru tratarea vergeturilor deja existente, prepara un remediu naturist combinand ceara de albine cu ulei din germeni de grau, ulei de vitamina E, ulei din samburi de caise si unt de cacao.

Cresterea parului
Ceara de albine stimuleaza cresterea parului, adaugandu-i volum si mentinandu-l usor de pieptanat. In plus, ceara confera parului stralucire si suplete, intarind firele si foliculii capilari. Nu in ultimul rand, are proprietatea de a-l proteja de factorii de mediu, cum sunt ultravioletele si agentii poluanti, contribuind la repararea lui. Ai grija insa la indepartarea cerii de pe par: iti poate da batai de cap daca nu folosesti o lotiune adecvata de curatare (pentru a scoate ceara din par, poti incerca tratamentele cu argila).

Contraindicatii si efecte secundare

Cu toate ca ofera multe beneficii pentru sanatate si frumusete, este indicat sa consulti medicul inainte de a folosi ceara in tratamente naturiste de orice fel. Asta deoarece, desi nu este toxica, ea poate cauza anumite efecte secundare, cum ar fi blocajul intestinal – atunci cand este consumata in cantitati mari si reactiile alergice – la persoanele care au alergie la miere si alte produse conexe. De asemenea, nu este recomandat sa folosesti ceara daca ai tenul gras (pentru ca abia atunci poate infunda porii, facilitand aparitia cosurilor). Ceara de albine mai este contraindicata femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza, avand in vedere ca nu se cunosc suficiente informatii despre siguranta folosirii ei in astfel de cazuri.

Alte lucruri interesante despre ceara de albine

- Este o ceara dura, formata dintr-o combinatie de diversi compusi.
- Substantele chimice de baza din alcatuirea cerii sunt esterii de hidroxipalmitat, palmitoleat, palmitat si oleat.
- Punctul de fierbere al cerii de albine este destul de ridicat, intre 62 si 64 de grade Celsius.
- Atunci cand e incalzita la peste 85 de grade Celsius, ceara de albine isi schimba culoarea.
- Este sfaramicioasa atunci cand e rece, rezistenta daca se afla la temperatura normala si uscata si granulata atunci cand se rupe.
- Se foloseste la fabricarea produselor farmaceutice, a cosmeticelor dar si a unor alimente, cu precadere bomboanele si jeleurile.
- Ceara de albine este utilizata la formarea invelisului protector al specialitatilor din branza, pentru a le conserva mai bine.
- Lumanarile din ceara de albine sunt terapeutice si nu emana un fum toxic, ci au mai degraba un miros de miere.
- Ceara de albine se regaseste printre ingredientele solutiilor pentru lustruirea incaltamintei si a mobilei, putand fi folosita si pentru modelat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri