Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tratamentul aritmiei cardiace la Spitalul de Cardiologie Clinică și Intervențională Arcadia (P)

GALERIE
heart-cardiac-career-billboard-rate
  • heart-cardiac-career-billboard-rate
- +

Spitalul de Cardiologie Clinică și Intervențională Arcadia este cea mai mare și mai modernă unitate monodisciplinară de profil din regiunea Moldovei, specializată în prevenția, diagnosticul şi tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Spitalul dispune de o structură echipată cu o tehnologie performantă ce susține calitatea actului medical, care include o unitate de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) Coronarieni, dotată cu sisteme ultraperformante de asistare respiratorie și monitorizare multiparametrică.

Electrofiziologia este ramura cardiologiei care adresează diagnosticul și tratamentul disfuncțiilor ritmului inimii. Studiile electrofiziologice implică măsurarea semnalelor electrice produse de inimă cu ajutorul unor electrozi introduși până la nivelul acesteia pentru a detecta sursa unei aritmii. Studiul electrofiziologic poate fi indicat în cazul unei electrocadiograme anormale și la apariția următoarelor simptome: tahicardie; bradicardie; dureri în piept; palpitații; dispnee; amețeli; sincope; lipotimii.

Ablația prin radiofrecvență

Ablația prin radiofrecvență este o procedură minim invazivă, efectuată sub anestezie locală, recomandată pacienților la care se impune tratamentul medicamentos cronic pentru tulburările de ritm cardiac. Scopul ablației prin radiofrecvență este de a elimina aritmia prin localizarea și ablația celui mai sigur și mai accesibil punct care fie va întrerupe un circuit de reintrare, fie va elimina un focar.

Procedura este recomandată pacienților tineri cu aritmii deja documentate electrocardiografic, dar și celor la care anamneza corectă ridică suspiciunea unei astfel de boli. La acești pacienți, tratamentul medicamentos antiaritmic pe termen nelimitat trebuie evitat pe cât posibil din cauza riscului crescut de reacții adverse importante.

Defibrilatorul cardiac

Defibrilatoarele implantabile sunt capabile să recunoască și să trateze, inclusiv prin șoc intern electric, aritmiile cu potențial fatal. Două categorii de pacienți pot beneficia de implantarea unui defibrilator: cei care au suferit deja un stop cardiorespirator resuscitat și cei care încă nu au suferit un stop cardiorespirator, dar care, prezentând o boală avansată de inimă, prezintă riscul de a dezvolta tahiaritmii periculoase.

Implantarea defibrilatorului cardiac este o intervenție minim invazivă.

Stimulatorul cardiac

La Spitalul de Cardiologie Intervențională Arcadia se pot implanta minim invaziv, interoga și programa stimulatoare cardiace (pacemakere) uni și bicamerale. Aceste dispozitive sunt indicate în cazul scăderii frecvenței cardiace până la un nivel periculos pentru viața pacientului. Stimulatoarele cardiace preiau conducerea asupra sistemului electric excitoconductor și îndeplinesc funcția de stimulare a inimii în mod artificial. Sondele sunt fixate la nivelul țesutului cardiac prin abord venos, iar stimulatorul se implantează sub piele, în zona umărului, sau sub mușchiul pectoral prin intermediul unei proceduri desfășurate cu anestezie locală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri