Tratamentul minim-invaziv al fracturilor membrelor la copii – program dedicat la Arcadia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Advertorial

Tratamentul minim-invaziv al fracturilor membrelor la copii – program dedicat la Arcadia

GALERIE
ort
 • ort
- +

Copilăria înseamnă bucuria jocului, curiozitate și emoția descoperirii. Trăiești alături de copilul tău toate aceste clipe minunate și știi că se poate bucura deplin de ele doar dacă este sănătos. Leziunile acute precum contuzii, plăgi, entorse, luxații sau fracturi sunt cele mai frecvente cauze ale prezentării copiilor la medicul ortoped pediatru.

Pentru că sănătatea celui mic este foarte importantă, Arcadia – Spitale și Centre Medicale lansează un program special, dedicat copiilor cu afecțiuni ortopedice, pentru traumatisme recente, acute. Dr. George Ionuț Maftei, medic specialist Ortopedie Pediatrică asigură tratamentul minim-invaziv al fracturilor membrelor la copii.

Care sunt principalele semnale de alarmă?
 
Principalele semnale de alarmă de urmărit sunt: refuzul copilului de a folosi un anumit membru, agitația psihomotorie a copilului la palparea unei anumite zone, fenomene localizate cu caracter inflamator (roșeața, tumefacția, căldura), toate, bineînțeles, în contextul unui traumatism recent. În ceea ce privește adresarea copilului către medicul specialist, recomandăm consultația de specialitate:

 • de fiecare dată când copilul suferă un traumatism/cădere traumatică;
 • de fiecare dată când se constată prezența unuia sau a mai multor dintre semnalele de alarmă menționate mai sus;
 • de fiecare dată când suspectezi că ar fi o problemă de această natură.


Care sunt avantajele programului dedicat tratamentului minim-invaziv al fracturilor la copii?

Acest program are la bază asigurarea tratamentului minim-invaziv al fracturilor la copii în timp optim și are următoarele avantaje:

 • interval extins de consultații de Ortopedie pediatrică – de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-20:00;
 • efectuarea imediată a unei radiografii;
 • diagnostic precis;
 • stabilirea imediată a conduitei terapeutice.


Căror tipuri de fracturi le este destinat acest program?

Fracturile „simple” și o parte a celor complexe pot fi tratate în timp util prin noul program, de dr. George Ionuț Maftei, medic specialist Ortopedie pediatrică, cu suportul integrativ al întregii rețele medicale Arcadia.

Fracturile „simple” (fără deplasare, fără angulație, fără risc de deplasare sau angulație ulterioară, cu traiect fracturar unic stabil) beneficiază de tratament imediat, respectiv imobilizarea segmentului afectat în aparat ghipsat corespunzător (căptușeală vatelină medicală, feșe ghipsate/rășină medicală de înaltă calitate).

Fracturile complexe (cu deplasare, cu angulație, cu multiple traiecte de fractură sau cu traiect unic instabil) vor fi tratate, în funcție de particularitățile fiecărui caz:

 • tratament ortopedic conservator – imobilizarea imediată în scop antalgic a segmentului afectat și programarea unei reduceri închise (repoziționarea prin manevre ortopedice, nechirurgicale a fragmentelor osoase fracturate, pentru a obține repoziționarea anatomică), ce se va desfășura sub anestezie generală, în următoarele 12-24 ore;
 • tratament ortopedic chirurgical (minim-invaziv/sub control fluoroscopic) – imobilizarea imediată, în scop antalgic, a segmentului afectat și programarea unei reduceri închise + inserția percutană (sau prin incizii 1-2cm) a materialului de osteosinteza (broșe K, din oțel, sau tije elastice din titan) corespunzător, pentru obținerea stabilității la nivelul focarului/focarelor de fractură și conform standardelor europene.


Intervenția promptă în cazul fracturilor membrelor la copii este foarte importantă pentru evoluția ulterioară.  Informații suplimentare și programări la numărul de Call Center Arcadia – 0232 920.

www.arcadiamedical.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.