Tratamentul pentru cancer în Centrul Medical Neolife Iași, gratuit pentru pacienti (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tratamentul pentru cancer în Centrul Medical Neolife Iași, gratuit pentru pacienti (P)

GALERIE
neolife_iasi
  • neolife_iasi
- +

Cancerul este responsabil pentru aproximativ 10 milioane de decese în 2020 la nivel mondial. Totodată, numărul cazurilor diagnosticate se ridică la 19,3 milioane. Estimarea Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în domeniul Cancerului  se bazează pe date din 185 de ţări asupra a 36 de tipuri de cancer.

În momentul în care exista o suspiciune de cancer, începe o cursa contra-cronometru. Practic nu se poate vorbi despre aceasta boala până nu exista o histologie,  de aceea, cumva, de la prima prezentare, care este de cele mai multe ori legată de îngrijorarea pacientului, până la stabilirea cu certitudine a unui diagnostic de cancer pot trece zile, săptămâni, luni.

Fabio Razzetto, manager general Neolife:

“Facem toate eforturile că acest interval să fie cât mai redus deoarece cancerul are șanse maxime de vindecare dacă este depistat la timp. La fel de important este un diagnostic   corect care să stabilească tipul de tumoră malignă și agresivitatea acesteia. Și, nu în ultimul rand, pacienții trebuie să știe că se pot trata într-un centru medical cu tehnologii avansate și cu medici excepționali, în mod GRATUIT. Deoarece în toate Centrele Medicale Neolife exista contract cu Casa Națională de Asigurări, atât pentru investigații cât și pentru tratamente. Ni se pare inadmisibil că pacienții bolnavi de cancer  să fie nevoiți să aștepte luni de zile până intra în tratament. De foarte multe ori NU au aceste luni la dispoziție și orice întârziere este o condamnare la moarte.”

Echipa perfecta: medici de top și echipamente performante 

La Centrul Medical Neolife din Iași, peste 30 de medici, asistente, fizicieni și tehnicieni sunt alături de pacienți pe parcursul întregii lupte impotrica cancerului și le înțeleg și le gestionează toate durerile. Radioterapia modernă înseamnă, în primul rând, folosirea unor doze mari în formațiunea tumorală și protejarea mult mai bună a organelor sănătoase din jur. Ceea ce se traduce, pentru pacienți, în mai puține reacții adverse pe perioada tratamentului. 

Odată ce un pacient are un diagnostic oncologic, cazul lui este preluat de o echipa multidisciplinara. Aceasta comisie oncologica sau Tumor Board este formata din specialiști care se ocupa de diagnosticul și de tratamentul cancerului. Echipa are ca scop, pe de o parte,  identificarea pașilor necesari pentru stabilirea metodelor de tratament indicate în cazul respectiv (chirurgia, chimioterapia, radioterapia) și, pe de alta parte, are scopul de a hotărî care este ordinea în care aceste tratamente se folosesc.

Orice întârziere în începerea tratamentului este în defavoarea pacientului

Pandemia în care ne aflam a adus numeroase obstacole pentru pacienții cu cancer, în principal prin faptul că aceștia au de luptat, în prezent, atât cu boala cât și cu riscurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus sau cu restrictionarea accesului la investigații și tratamente.

Toate centrele noastre s-au mobilizat încă de la începutul crizei pentru a oferi, în continuare, servicii de calitate în condiții de siguranță atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical. S-au modificat circuitele în cadrul clinicilor, s-au luat masuri de testare a pacienților atât înainte cât și în timpul radioterapiei, personalul și pacienții au la dispoziție echipamente de protecție adecvate astfel încât riscurile de infectare cu noul virus să fie minime.

Exista, însă, o reticenta a pacienților de a urma indicațiile medicale și de a se prezenta pentru începerea radioterapiei, și asta din cauza temerilor de a se contamina cu noul coronavirus în unitățile medicale. Ceea ce bolnavii cu cancer trebuie să conștientizeze este că orice amânare a radioterapiei are consecinte negative asupra evoluției bolii oncologice, consecinte care nu pot fi împiedicate prin folosirea altor tratamente, medicamentoase sau de alt tip. Este important să nu fie pierdut momentul potrivit pentru iradiere. Cancerul este o boala care nu iartă.

Peste jumătate dintre pacienții oncologici trebuie să facă Radioterapie

Dr. Raluca Apostu, medic specialist Radioterapie:

”Amânarea inițierii iradierii are un impact negativ în controlul tumoral (mai ales în cazul cancerelor cu creștere accelerata) și este asociata cu rate de recidiva mai mari. În general livrarea suboptimală a radioterapiei (întârzieri, întreruperi, omiteri) s-a demonstrat a compromite atât controlul local, cât și supraviețuirea.

Astfel, accesul timpuriu poate conduce la îmbunătățirea răspunsului terapeutic și a supraviețuirii pe termen lung.”

Radioterapia reprezintă una dintre modalitățile esențiale de tratament ale cancerului, cu rol în vindecare, control local sau paleatia unor simptome induse de boala. În asociere cu chimioterapia sau că tratament unic poate fi utilizata în tratamentul primar al unor cancere, înainte de intervenția chirurgicala cu scopul reducerii volumului tumora au după aceasta, pentru eliminarea celulelor tumorale restante. În cancerele avansate rolul sau este limitat la ameliorarea unor simptome. Iradierea reprezintă o opțiune terapeutica în majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv în tratamentul unor tumori benigne sau afecțiuni non-oncologice. Tipurile de cancer care beneficiază cel mai frecvent de radioterapie sunt cele din sfera ginecologică, ORL sau gastrointestinală cât și tumorile cerebrale.

Cum este monitorizat rezultatul radioterapiei?

Monitorizarea la pacienții cu afecțiuni oncologice implică efectuarea de controale medicale periodice după finalizarea tratamentelor de specialitate (interverventie chirurgicala, radioterapie, chimioterapie etc).

Dr. Raluca Apostu, medic specialist Radioterapie:

“Frecventa și modul în care pacientul oncologic este evaluat diferă în funcție de tipul de cancer, tratamentul efectuat, efectele adverse întâlnite și comorbiditatile asociate. În general, controalele în primii 2 ani pot avea loc la 3-4 luni, ulterior o data sau de doua ori pe an. Aceste controale de cele mai multe ori includ: anamneza, examen clinic, teste de laborator, explorări imagistice sau alte proceduri, ce urmăresc modificări în starea generala sau fizica a pacientului.”

Unul dintre scopurile principale ale monitorizării este posibilitatea de depistare timpurie a unei eventuale recidive, ce ar permite tratamentul precoce și îmbunătățirea supraviețuirii. Uneori recidivele pot fi suspicionate sau depistate chiar de către pacienți în afară controalelor periodice. Alt motiv este reprezentat de urmărirea și tratamentul efectelor adverse, deoarece majoritatea pacienților le vor întâmpină că urmare a terapiilor oncologice. La aceste întâlniri periodice, medicul mai poate recomanda și alte teste în vederea screening-ului altor tipuri de cancer.

Tratamentul potrivit vine după un diagnostic precis

Din protocolul de diagnosticare şi stadializare a cancerului, dar şi al monitorizării rezultatelor terapiei, face parte PET-CT, o metodă imagistică de ultimă generaţie. PET-CT e un cumul de două aparate într-unul singur. PET înseamnă tomografie cu emisie de pozitroni, CT înseamnă computer tomografie. Și iată că într-un singur aparat sunt două modalități de diagnostic diferite care ajută la diagnosticarea, stadializarea și la monitorizarea bolii oncologice. Dacă CT-ul arată localizarea afecțiunii din punct de vedere anatomic, PET-ul oferă informații funcționale, despre activitatea metabolică a tumorii. Iar pentru un diagnostic oncologic este foarte importantă stabilirea agresivității tumorii respective. Există însă și cazuri în care găsim metastaze și nu știm de unde au pornit, iar aici ne ajută PET-CT-ul: printr-o simplă scanare, din vârful capului până în treimea superioară a coapsei, PET-CT-ul poate să ne ofere informații despre tumorile care au generat metastazele.

Dr. Alexandru Naum, medic primar medicină nucleară:

“Deoarece scanările PET arată modificările metabolice care apar la nivel celular într-un organ sau țesut. Acest lucru este important, deoarece boala începe adesea la nivel celular. CT-ul poate detecta modificările ulterior, atunci când o boală modifică structura organelor sau a țesuturilor. Un PET-CT este în esență o combinație a acestor două metode care permit mijloace de diagnostic mult mai clare și precise. Detectarea precoce a bolilor la nivel celular oferă medicului posibilitatea de a alege cea mai bună alternativa terapeutica pentru dumneavoastră. PET-CT poate clarifica într-o singură examinare dacă o tumoare a generat deja metastaze sau nu.”

Fabio Razzetto, manager general Neolife:

“Medicina modernă cere, în momentul de față, dincolo de medici excepționali, și tehnologii de ultimă oră. Noi, la Neolife, am investit în cele mai performante tehnologii și echipamente de tratament. Mă refer aici la cele mai avansate tehnici destinate atât diagnosticului cât și tratamentului.

Faptul că Centrul Medical Neolife acorda servicii de  prevenție, diagnostic, tratament și recuperare sub un singur acoperiș, a făcut să crească adresabilitatea. Un beneficiu semnificativ pentru pacienți este acela că pot  accesa   servicii medicale de înaltă calitate, oferite la timp și în condiții de confort, în mod GRATUIT, acestea fiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate.”

Neolife Iași
Bdul. Carol I, Nr. 56-56 A
Call center: 0232 930
 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.