anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Tratamentul pentru cancer în Centrul Medical Neolife Iași, gratuit pentru pacienti (P)

GALERIE
neolife_iasi
  • neolife_iasi
- +

Cancerul este responsabil pentru aproximativ 10 milioane de decese în 2020 la nivel mondial. Totodată, numărul cazurilor diagnosticate se ridică la 19,3 milioane. Estimarea Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în domeniul Cancerului  se bazează pe date din 185 de ţări asupra a 36 de tipuri de cancer.

În momentul în care exista o suspiciune de cancer, începe o cursa contra-cronometru. Practic nu se poate vorbi despre aceasta boala până nu exista o histologie,  de aceea, cumva, de la prima prezentare, care este de cele mai multe ori legată de îngrijorarea pacientului, până la stabilirea cu certitudine a unui diagnostic de cancer pot trece zile, săptămâni, luni.

Fabio Razzetto, manager general Neolife:

“Facem toate eforturile că acest interval să fie cât mai redus deoarece cancerul are șanse maxime de vindecare dacă este depistat la timp. La fel de important este un diagnostic   corect care să stabilească tipul de tumoră malignă și agresivitatea acesteia. Și, nu în ultimul rand, pacienții trebuie să știe că se pot trata într-un centru medical cu tehnologii avansate și cu medici excepționali, în mod GRATUIT. Deoarece în toate Centrele Medicale Neolife exista contract cu Casa Națională de Asigurări, atât pentru investigații cât și pentru tratamente. Ni se pare inadmisibil că pacienții bolnavi de cancer  să fie nevoiți să aștepte luni de zile până intra în tratament. De foarte multe ori NU au aceste luni la dispoziție și orice întârziere este o condamnare la moarte.”

Echipa perfecta: medici de top și echipamente performante 

La Centrul Medical Neolife din Iași, peste 30 de medici, asistente, fizicieni și tehnicieni sunt alături de pacienți pe parcursul întregii lupte impotrica cancerului și le înțeleg și le gestionează toate durerile. Radioterapia modernă înseamnă, în primul rând, folosirea unor doze mari în formațiunea tumorală și protejarea mult mai bună a organelor sănătoase din jur. Ceea ce se traduce, pentru pacienți, în mai puține reacții adverse pe perioada tratamentului. 

Odată ce un pacient are un diagnostic oncologic, cazul lui este preluat de o echipa multidisciplinara. Aceasta comisie oncologica sau Tumor Board este formata din specialiști care se ocupa de diagnosticul și de tratamentul cancerului. Echipa are ca scop, pe de o parte,  identificarea pașilor necesari pentru stabilirea metodelor de tratament indicate în cazul respectiv (chirurgia, chimioterapia, radioterapia) și, pe de alta parte, are scopul de a hotărî care este ordinea în care aceste tratamente se folosesc.

Orice întârziere în începerea tratamentului este în defavoarea pacientului

Pandemia în care ne aflam a adus numeroase obstacole pentru pacienții cu cancer, în principal prin faptul că aceștia au de luptat, în prezent, atât cu boala cât și cu riscurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus sau cu restrictionarea accesului la investigații și tratamente.

Toate centrele noastre s-au mobilizat încă de la începutul crizei pentru a oferi, în continuare, servicii de calitate în condiții de siguranță atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical. S-au modificat circuitele în cadrul clinicilor, s-au luat masuri de testare a pacienților atât înainte cât și în timpul radioterapiei, personalul și pacienții au la dispoziție echipamente de protecție adecvate astfel încât riscurile de infectare cu noul virus să fie minime.

Exista, însă, o reticenta a pacienților de a urma indicațiile medicale și de a se prezenta pentru începerea radioterapiei, și asta din cauza temerilor de a se contamina cu noul coronavirus în unitățile medicale. Ceea ce bolnavii cu cancer trebuie să conștientizeze este că orice amânare a radioterapiei are consecinte negative asupra evoluției bolii oncologice, consecinte care nu pot fi împiedicate prin folosirea altor tratamente, medicamentoase sau de alt tip. Este important să nu fie pierdut momentul potrivit pentru iradiere. Cancerul este o boala care nu iartă.

Peste jumătate dintre pacienții oncologici trebuie să facă Radioterapie

Dr. Raluca Apostu, medic specialist Radioterapie:

”Amânarea inițierii iradierii are un impact negativ în controlul tumoral (mai ales în cazul cancerelor cu creștere accelerata) și este asociata cu rate de recidiva mai mari. În general livrarea suboptimală a radioterapiei (întârzieri, întreruperi, omiteri) s-a demonstrat a compromite atât controlul local, cât și supraviețuirea.

Astfel, accesul timpuriu poate conduce la îmbunătățirea răspunsului terapeutic și a supraviețuirii pe termen lung.”

Radioterapia reprezintă una dintre modalitățile esențiale de tratament ale cancerului, cu rol în vindecare, control local sau paleatia unor simptome induse de boala. În asociere cu chimioterapia sau că tratament unic poate fi utilizata în tratamentul primar al unor cancere, înainte de intervenția chirurgicala cu scopul reducerii volumului tumora au după aceasta, pentru eliminarea celulelor tumorale restante. În cancerele avansate rolul sau este limitat la ameliorarea unor simptome. Iradierea reprezintă o opțiune terapeutica în majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv în tratamentul unor tumori benigne sau afecțiuni non-oncologice. Tipurile de cancer care beneficiază cel mai frecvent de radioterapie sunt cele din sfera ginecologică, ORL sau gastrointestinală cât și tumorile cerebrale.

Cum este monitorizat rezultatul radioterapiei?

Monitorizarea la pacienții cu afecțiuni oncologice implică efectuarea de controale medicale periodice după finalizarea tratamentelor de specialitate (interverventie chirurgicala, radioterapie, chimioterapie etc).

Dr. Raluca Apostu, medic specialist Radioterapie:

“Frecventa și modul în care pacientul oncologic este evaluat diferă în funcție de tipul de cancer, tratamentul efectuat, efectele adverse întâlnite și comorbiditatile asociate. În general, controalele în primii 2 ani pot avea loc la 3-4 luni, ulterior o data sau de doua ori pe an. Aceste controale de cele mai multe ori includ: anamneza, examen clinic, teste de laborator, explorări imagistice sau alte proceduri, ce urmăresc modificări în starea generala sau fizica a pacientului.”

Unul dintre scopurile principale ale monitorizării este posibilitatea de depistare timpurie a unei eventuale recidive, ce ar permite tratamentul precoce și îmbunătățirea supraviețuirii. Uneori recidivele pot fi suspicionate sau depistate chiar de către pacienți în afară controalelor periodice. Alt motiv este reprezentat de urmărirea și tratamentul efectelor adverse, deoarece majoritatea pacienților le vor întâmpină că urmare a terapiilor oncologice. La aceste întâlniri periodice, medicul mai poate recomanda și alte teste în vederea screening-ului altor tipuri de cancer.

Tratamentul potrivit vine după un diagnostic precis

Din protocolul de diagnosticare şi stadializare a cancerului, dar şi al monitorizării rezultatelor terapiei, face parte PET-CT, o metodă imagistică de ultimă generaţie. PET-CT e un cumul de două aparate într-unul singur. PET înseamnă tomografie cu emisie de pozitroni, CT înseamnă computer tomografie. Și iată că într-un singur aparat sunt două modalități de diagnostic diferite care ajută la diagnosticarea, stadializarea și la monitorizarea bolii oncologice. Dacă CT-ul arată localizarea afecțiunii din punct de vedere anatomic, PET-ul oferă informații funcționale, despre activitatea metabolică a tumorii. Iar pentru un diagnostic oncologic este foarte importantă stabilirea agresivității tumorii respective. Există însă și cazuri în care găsim metastaze și nu știm de unde au pornit, iar aici ne ajută PET-CT-ul: printr-o simplă scanare, din vârful capului până în treimea superioară a coapsei, PET-CT-ul poate să ne ofere informații despre tumorile care au generat metastazele.

Dr. Alexandru Naum, medic primar medicină nucleară:

“Deoarece scanările PET arată modificările metabolice care apar la nivel celular într-un organ sau țesut. Acest lucru este important, deoarece boala începe adesea la nivel celular. CT-ul poate detecta modificările ulterior, atunci când o boală modifică structura organelor sau a țesuturilor. Un PET-CT este în esență o combinație a acestor două metode care permit mijloace de diagnostic mult mai clare și precise. Detectarea precoce a bolilor la nivel celular oferă medicului posibilitatea de a alege cea mai bună alternativa terapeutica pentru dumneavoastră. PET-CT poate clarifica într-o singură examinare dacă o tumoare a generat deja metastaze sau nu.”

Fabio Razzetto, manager general Neolife:

“Medicina modernă cere, în momentul de față, dincolo de medici excepționali, și tehnologii de ultimă oră. Noi, la Neolife, am investit în cele mai performante tehnologii și echipamente de tratament. Mă refer aici la cele mai avansate tehnici destinate atât diagnosticului cât și tratamentului.

Faptul că Centrul Medical Neolife acorda servicii de  prevenție, diagnostic, tratament și recuperare sub un singur acoperiș, a făcut să crească adresabilitatea. Un beneficiu semnificativ pentru pacienți este acela că pot  accesa   servicii medicale de înaltă calitate, oferite la timp și în condiții de confort, în mod GRATUIT, acestea fiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate.”

Neolife Iași
Bdul. Carol I, Nr. 56-56 A
Call center: 0232 930
 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Cosmin PAȘCA

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Profesorii au pus mâna pe „arătător”, dar li-s încă dragi guvernanţii şi nu sunt dispuşi să-i bată la palmă.

opinii

Ochiul dracului

Briscan ZARA

Ochiul dracului

Dacă la început banii stăteau cuminţi în puşculiţă şi erau scoşi doar la zile negre sau la mare nevoie, azi zboară neîncetat şi ne conduc viaţa, fiecare aspect al vieţii, dintre cele mai intime. (...) Şi pentru că se mişcă atât de repede, că sunt volatili, banii acaparează tot ce mişcă. În curând probabil şi aerul pe care îl vom respira va veni cu un preţ, dacă nu cumva deja vine…

Regină pe un tron din paie

Cristina DANILOV

Regină pe un tron din paie

În rolurile de conducere, spune o vorbă, adeseori, femeile îşi tratează subordonaţii de sex feminin mult mai aspru decât bărbaţii sau decât îi tratează pe subordonaţii-bărbaţi. Instrumentele lor, de cele mai multe ori, spune aceeaşi vorbă, includ lovituri sub centură, remarci răutăcioase, alteori nepăsare, ignoranţă, marginalizare ce conduc la demisii sau transferuri din partea salariatelor. Cât adevăr cuprind aceste afirmaţii?

Artişti în dialog

Mihai DORIN

Artişti în dialog

Doi importaţi pictori ieşeni – Ofelia Huţul şi Gheorghe Lungu – şi-au reunit creaţiile recente sub genericul Între alb şi negru, la Memorialul Eminescu de la Ipoteşti. Instituţia de cultură ce îşi datorează existenţa iniţiativei regretatului actor şi om de cultură Ion Caramitru, gândită să reunească artişti de pretutindeni sub semnul geniului şi moştenirii eminesciene, a devenit în ultimele decenii o rampă de lansare pentru tinerele talente, pe de o parte, şi de consacrare, pe de altă parte. 

pulspulspuls

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Unu la mână: s-o spunem din prima, ca să nu ne iasă vorbe că nu susţinem mişcarea, arsul caloriilor, cardio, salvarea planetei, alea, alea... 

Caricatura zilei

Grupul de Comunicare Strategică

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri