anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Traversatul aiurea și ignorarea pietonilor pe zebră, principalele cauze ale accidentelor rutiere în Iași

GALERIE
accidente
  • accidente
- +

Din analiza efectuată la nivelul judeţului Iaşi privind cauzele de producere a accidentelor rutiere, a rezultat faptul că principalele două cauze sunt reprezentate de pietonii care traversează neregulamentar partea carosabilă şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept.

Astfel, în perioada 06-08 noiembrie 2015, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică  au acţionat pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public şi nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice . Acţiunile s-au desfăşurat cu efective mărite.

Obiectivul principal al acestor activităţi este reducerea riscului rutier prin combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În perioada  06-08 noiembrie au participat la acţiuni 90 de poliţişti zilnic, fiind aplicate 362 sancţiuni contravenţionale, dintre care 292 pentru abateri comise de pietoni şi 70 pentru neacordare prioritate pietoni.

Au fost reţinute învederea suspendării 70 permise de conducere.

EXEMPLE

1. La data de05.11.2015,   un bărbat din mun. Iaşi, întimp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Carol I, din municipiul Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu 4 puncte amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile.

2. Un tânăr din jud.Suceava, în timp ce conducea, la data de 05.11.2015, un autoturism  pe strada  Ion Creangă din municipiul Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu 4 puncte amendă conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.