anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

"Trebuie să facem în aşa fel încât să atragem turişti cel puţin 9 luni pe an la Marea Neagră"

GALERIE
mare
 • mare
- +

Pentru ca turismul la Marea Neagră să devină prioritate naţională, sectorul turistic trebuie să atragă la Marea Neagră turişti, în special străini, timp de nouă luni pe an, a declarat preşedintele Alianţei pentru Turism (APT), Dragoş Anastasiu.

"Atât timp cât sezonul estival este de 2-3 luni, nu putem pretinde ca turismul la Marea Neagră să devină o prioritate naţională. Trebuie să facem în aşa fel încât să atragem turişti, români dar mai ales străini, seniori, cel puţin 9 luni pe an. Prelungirea turismului sezonier la nouă luni de activitate pe an ar putea ajuta turismul românesc să se dezvolte sustenabil şi organic", a afirmat Dragoş Anastasiu.

La rândul său, primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, şi-a exprimat speranţa că ponderea turismului în PIB va creşte şi în România, ca în alte state membre UE, de la 5% la 10%.

"Sunt adeptul acţiunii şi îmi doresc ca centrul Constanţei să devină zonă turistică de interes naţional. La Constanţa suntem în curs de definitivare a statutului legii de înfiinţare a OMD-urilor (Organizaţiile de Management al Destinaţiilor, n.r.), 99% este gata. Pentru că nu putem promova decât prin OMD atât Mamaia, cât şi Constanţa ca destinaţie turistică. Acesta este un loc care trebuie să devină destinaţia turistică cea mai importantă. Aici avem cea mai veche istorie din ţara noastră. Deci, din această perspectivă, OMD-ul trebuie să funcţioneze", a menţionat Vergil Chiţac.

În ceea ce priveşte extinderea plajelor de la Mamaia, primarul Constanţei a apreciat că absenţa unui număr mare de turişti, în special în partea de nord a staţiunii Mamaia, este rezultatul unei "promovări mediatice nemeritate".

Extinderea plajelor este un "proiect pentru 50 de ani, în care s-au investit milioane de euro, aşa trebuie privit. 70 de hectare de plaje se adaugă teritoriului naţional. Restul sunt inconveniente de început. Lucrurile se vor aşeza", a subliniat primarul Constanţei.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.