Trecere de pietoni cu semafor anul acesta, pasarelă anul viitor în Valea Lupului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Trecere de pietoni cu semafor anul acesta, pasarelă anul viitor în Valea Lupului

GALERIE
protest valea lupului
  • protest valea lupului
- +

Acestea sunt soluţiile imediate pentru pietonii care vor să traverseze în siguranţă drumul european, pe porţiunea din Valea Lupului, între rondul Păcurari şi Fabrica de Antibiotice.

Cererea locuitorilor din Valea Lu­pului de a se găsi şi amenaja căi pietonale de traversare a celei mai intens circulate artere a Iaşului - DN 28A, drum european, ieşirea din oraş spre vest - începe să-şi găsească rezolvare. Prefectul Marian Şerbescu s-a întâlnit ieri cu mai mulţi factori de decizie din Iaşi şi din Valea Lupului, iar propunerile prezentate au fost constructive - deşi toate se lovesc de nelipsita birocraţie.

Astfel, cea mai rapidă şi mai la îndemână soluţie pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului pietonal în zona limitrofă a drumului naţional din comuna Valea Lupului este amenajarea unei treceri de pietoni sema­forizată în zona Popasului Păcurari, la intersecţia cu strada Prof. Ioan Petru Culianu. Dacă licitaţia organizată de Primărie nu va fi contestată, lucrarea s-ar putea finaliza în termen de maxim trei luni, a spus directorul tehnic al Primăriei Iaşi, Dumitru Tomorug.

Tot­odată, vor fi instalate limitatoare de viteză.

La rândul ei, Primăria co­munei Valea Lupului aşteaptă avizul privitor la proiectul propriu de amenajare a patru pasarele pietonale care să traverseze şoseaua. Dacă avizul va fi favorabil, lucrarea, evaluată la 2,7 milioane de lei, se va finanţa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală iniţiat de Ministerul Dez­voltării. În caz contrar, primarul Du­mitru Mihăiluc are în vedere iniţierea unui proiect multianual pentru construirea pasarelelor. Indiferent de situaţie, anul viitor vor începe lucrările pentru cel puţin o astfel de pasarelă.

Pe de altă parte, SC Antibiotice SA se află într-un stadiu avansat în demersurile pentru amenajarea unui sens giratoriu în apropierea actualului punct de întoarcere de la Poarta 2, documentaţiile necesare pentru avizele cerute prin certificatul de urbanism fiind în curs de realizare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.