anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO: Trecerea-capcană din Podu Roş ar putea fi reînfiinţată. Se cere părerea Poliţiei

GALERIE
trecere
 • trecere
- +

Trecerea de pietoni din Podu Roş, la intersecţia dintre Splai Bahlui şi b-dul Ţuţora, ar putea fi reînfiinţată. 

„Ziarul de Iaşi“ a tras un semnal de alarmă, la sfârşitul săptămânii trecute, privind utilizarea în continuare de către pietoni a trecerii, cu toate că aceasta a fost desfiinţată oficial.

Principala problemă semnalată inclusiv de cititori pe adresa redacţiei constă în faptul că desfiinţarea trecerii a fost anunţată de autorităţi doar prin panouri montate pe stâlpi, fără ca marcajele să fie şterse sau prin amplasarea unui gard de protecţie. În faţa acestor lucruri, primarul interimar Mihai Chirica, deşi a admis că există aviz pentru desfiinţarea trecerii de pietoni, a declarat ieri că aceasta ar putea fi reînfiinţată.

„Acolo vom mai face o dezbatere cu Poliţia Rutieră în această săptămână şi o să vedem oportunitatea sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că este 100% necesar să fie desfiinţată, dar este punctul meu de vedere personal pe care vreau să-l pun în vedere Poliţiei Rutiere. Vom trage o concluzie împreună“, a declarat Chirica.

Trecerea de pietoni a fost desfiinţată odată cu implementarea sistemului de ma­nagement al traficului, iar panourile au fost montate de către UTI Grup conform proiectului întocmit de Search Corporation şi pus la dispoziţia antreprenorului de către municipalitatea ieşeană.

„Pe raza administrativă nu montează nimeni după capul lui, panoul a fost montat în baza unui aviz, bineînţeles, pe care l-a obţinut, sunt convins, şi de la Poliţia Rutieră, dar asta nu înseamnă că este un lucru rău. Noi vorbim pe indicatorii de trafic, dacă pe aceşti indicatori este oportun sau nu să păstrăm aceeaşi reglementare“, a mai spus Chirica.

Până când autorităţile se vor pune de acord, trecerea de pietoni din Podu Roş continuă să fie o capcană atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.