TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR ȊN RECUPERARE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Comunicat de presă

TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR ȊN RECUPERARE

GALERIE
27072577_220115901866554_2516959778734904877_n
  • 27072577_220115901866554_2516959778734904877_n
- +

Peste 800 de medici reumatologi, neurologi, cardiologi, ortopezi, pneumologi, ORL-işti şi de medicina muncii, precum şi kinetoterapeuţi sunt aşteptaţi să participe la lucrările celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi ce se va desfăşura ȋn perioada 12-17 martie 2018 la Hotel Ramada.

Fiind o ediţie aniversară şi având ca temă principală 40 de ani de la ȋnfiinţarea Spitalului, Conferinţa din acest an ȋşi va deschide lucrările sub titulatura “Trecut, prezent şi viitor ȋn Recuperare” şi va atrage cei mai titraţi lectori din lumea medicală ieşeană, dar şi personalităţi reputate ale lumii medicale din România şi Italia.

Nu este o coincidență faptul că Spitalul Clinic de Recuperare Iași a fost înființat în 1978, la doar 7 ani de la decretarea de către Organizația Mondială a Sănătății a deceniului al 8-lea al secolului 20 ca "deceniu mondial al recuperării", care avea să aibă ca deziderat principal reabilitarea și, implicit, reintegrarea în societate a persoanelor cu handicap fizic și a dependenților sociali. Acest context prielnic, valorificat în 1973 de regretatul Profesor Dr. V. Rugină prin solicitarea și obținerea hotărârii de înființare, i-a trasat SCR Iași un destin predefinit: acela de a fi în permanență în avangarda activității medicale recuperatorii din Iași și din întreaga țară.

Acest spațiu excepțional a reușit dintotdeauna să atragă oameni care împărtășesc aceeași viziune și aceleași valori, oameni care cred cu tărie că a lucra în domeniul sănătății este mai mult decât o meserie, este o vocație. Ca o consecință firească. în acest spațiu predestinat, profesioniștii în sănătate au oportunitatea unică de a îmbunătăți calitatea vieții pentru mii de pacienți.

Ca instituție cu tradiție, de patru decenii Spitalul Clinic de Recuperare Iași furnizează comunității servicii de sănătate de cea mai bună calitate. Acest lucru nu ar fi posibil fără talentul și dedicația personalului medical, susținut însă constant în tot ceea ce întreprinde de către echipa managerială și administrativă, care le asigură condițiile necesare desfășurării actului medical, furnizându-le sisteme tehnologice, procese și practici avansate, standarde performante de siguranță pentru pacienți, stagii de practică și formare, precum și programe de dezvoltare, a declarat D-na Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.

Pe perioada desfășurării acestei conferințe, peste 150 de lectori români şi străini vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl.

Temele principale ale manifestărilor sunt:

Leziunile coronariene și valvulare – de la chirurgie la recuperare

Impactul manifestărilor extraarticulare asupra deciziei terapeutice ȋn spondilartrite

Up to Date ȋn Sindroame dureroase regionale musculo-scheletale

Actualităţi ȋn Scleroza Multiplă

Actualităţi ȋn managementul pneumoconiozelor

Reabilitare pulmonară: trecut, prezent şi viitor

Artroplastia endoprotetică de genunchi

 

Conferinţa Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi este ȋnsoţită  de patru cursuri pre şi post conferinţă desfăşurate pe teme de mare actualitate:

Sportul și bolile cardiovasculare

Patologia vestibulară ȋn practica medicală curentă

Chirurgia endoscopică rinosinusală

Beneficiile utilizării toxinei botulinice ȋn patologia neurologică

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din Romania ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 46 de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi.

Ceremonia de celebrare a ȋmplinirii a 40 de ani de la ȋnfiinţarea la Iaşi a Spitalului Clinic de Recuperare va avea loc ȋn data de 13 martie 2018.

Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa  www.recuperareiasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.