Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Comunicat de presă

TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR ȊN RECUPERARE

GALERIE
27072577_220115901866554_2516959778734904877_n
  • 27072577_220115901866554_2516959778734904877_n
- +

Peste 800 de medici reumatologi, neurologi, cardiologi, ortopezi, pneumologi, ORL-işti şi de medicina muncii, precum şi kinetoterapeuţi sunt aşteptaţi să participe la lucrările celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi ce se va desfăşura ȋn perioada 12-17 martie 2018 la Hotel Ramada.

Fiind o ediţie aniversară şi având ca temă principală 40 de ani de la ȋnfiinţarea Spitalului, Conferinţa din acest an ȋşi va deschide lucrările sub titulatura “Trecut, prezent şi viitor ȋn Recuperare” şi va atrage cei mai titraţi lectori din lumea medicală ieşeană, dar şi personalităţi reputate ale lumii medicale din România şi Italia.

Nu este o coincidență faptul că Spitalul Clinic de Recuperare Iași a fost înființat în 1978, la doar 7 ani de la decretarea de către Organizația Mondială a Sănătății a deceniului al 8-lea al secolului 20 ca "deceniu mondial al recuperării", care avea să aibă ca deziderat principal reabilitarea și, implicit, reintegrarea în societate a persoanelor cu handicap fizic și a dependenților sociali. Acest context prielnic, valorificat în 1973 de regretatul Profesor Dr. V. Rugină prin solicitarea și obținerea hotărârii de înființare, i-a trasat SCR Iași un destin predefinit: acela de a fi în permanență în avangarda activității medicale recuperatorii din Iași și din întreaga țară.

Acest spațiu excepțional a reușit dintotdeauna să atragă oameni care împărtășesc aceeași viziune și aceleași valori, oameni care cred cu tărie că a lucra în domeniul sănătății este mai mult decât o meserie, este o vocație. Ca o consecință firească. în acest spațiu predestinat, profesioniștii în sănătate au oportunitatea unică de a îmbunătăți calitatea vieții pentru mii de pacienți.

Ca instituție cu tradiție, de patru decenii Spitalul Clinic de Recuperare Iași furnizează comunității servicii de sănătate de cea mai bună calitate. Acest lucru nu ar fi posibil fără talentul și dedicația personalului medical, susținut însă constant în tot ceea ce întreprinde de către echipa managerială și administrativă, care le asigură condițiile necesare desfășurării actului medical, furnizându-le sisteme tehnologice, procese și practici avansate, standarde performante de siguranță pentru pacienți, stagii de practică și formare, precum și programe de dezvoltare, a declarat D-na Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.

Pe perioada desfășurării acestei conferințe, peste 150 de lectori români şi străini vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl.

Temele principale ale manifestărilor sunt:

Leziunile coronariene și valvulare – de la chirurgie la recuperare

Impactul manifestărilor extraarticulare asupra deciziei terapeutice ȋn spondilartrite

Up to Date ȋn Sindroame dureroase regionale musculo-scheletale

Actualităţi ȋn Scleroza Multiplă

Actualităţi ȋn managementul pneumoconiozelor

Reabilitare pulmonară: trecut, prezent şi viitor

Artroplastia endoprotetică de genunchi

 

Conferinţa Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi este ȋnsoţită  de patru cursuri pre şi post conferinţă desfăşurate pe teme de mare actualitate:

Sportul și bolile cardiovasculare

Patologia vestibulară ȋn practica medicală curentă

Chirurgia endoscopică rinosinusală

Beneficiile utilizării toxinei botulinice ȋn patologia neurologică

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din Romania ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 46 de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi.

Ceremonia de celebrare a ȋmplinirii a 40 de ani de la ȋnfiinţarea la Iaşi a Spitalului Clinic de Recuperare va avea loc ȋn data de 13 martie 2018.

Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa  www.recuperareiasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri