anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Comunicat de presă

TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR ȊN RECUPERARE

GALERIE
27072577_220115901866554_2516959778734904877_n
 • 27072577_220115901866554_2516959778734904877_n
- +

Peste 800 de medici reumatologi, neurologi, cardiologi, ortopezi, pneumologi, ORL-işti şi de medicina muncii, precum şi kinetoterapeuţi sunt aşteptaţi să participe la lucrările celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi ce se va desfăşura ȋn perioada 12-17 martie 2018 la Hotel Ramada.

Fiind o ediţie aniversară şi având ca temă principală 40 de ani de la ȋnfiinţarea Spitalului, Conferinţa din acest an ȋşi va deschide lucrările sub titulatura “Trecut, prezent şi viitor ȋn Recuperare” şi va atrage cei mai titraţi lectori din lumea medicală ieşeană, dar şi personalităţi reputate ale lumii medicale din România şi Italia.

Nu este o coincidență faptul că Spitalul Clinic de Recuperare Iași a fost înființat în 1978, la doar 7 ani de la decretarea de către Organizația Mondială a Sănătății a deceniului al 8-lea al secolului 20 ca "deceniu mondial al recuperării", care avea să aibă ca deziderat principal reabilitarea și, implicit, reintegrarea în societate a persoanelor cu handicap fizic și a dependenților sociali. Acest context prielnic, valorificat în 1973 de regretatul Profesor Dr. V. Rugină prin solicitarea și obținerea hotărârii de înființare, i-a trasat SCR Iași un destin predefinit: acela de a fi în permanență în avangarda activității medicale recuperatorii din Iași și din întreaga țară.

Acest spațiu excepțional a reușit dintotdeauna să atragă oameni care împărtășesc aceeași viziune și aceleași valori, oameni care cred cu tărie că a lucra în domeniul sănătății este mai mult decât o meserie, este o vocație. Ca o consecință firească. în acest spațiu predestinat, profesioniștii în sănătate au oportunitatea unică de a îmbunătăți calitatea vieții pentru mii de pacienți.

Ca instituție cu tradiție, de patru decenii Spitalul Clinic de Recuperare Iași furnizează comunității servicii de sănătate de cea mai bună calitate. Acest lucru nu ar fi posibil fără talentul și dedicația personalului medical, susținut însă constant în tot ceea ce întreprinde de către echipa managerială și administrativă, care le asigură condițiile necesare desfășurării actului medical, furnizându-le sisteme tehnologice, procese și practici avansate, standarde performante de siguranță pentru pacienți, stagii de practică și formare, precum și programe de dezvoltare, a declarat D-na Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.

Pe perioada desfășurării acestei conferințe, peste 150 de lectori români şi străini vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl.

Temele principale ale manifestărilor sunt:

Leziunile coronariene și valvulare – de la chirurgie la recuperare

Impactul manifestărilor extraarticulare asupra deciziei terapeutice ȋn spondilartrite

Up to Date ȋn Sindroame dureroase regionale musculo-scheletale

Actualităţi ȋn Scleroza Multiplă

Actualităţi ȋn managementul pneumoconiozelor

Reabilitare pulmonară: trecut, prezent şi viitor

Artroplastia endoprotetică de genunchi

 

Conferinţa Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi este ȋnsoţită  de patru cursuri pre şi post conferinţă desfăşurate pe teme de mare actualitate:

Sportul și bolile cardiovasculare

Patologia vestibulară ȋn practica medicală curentă

Chirurgia endoscopică rinosinusală

Beneficiile utilizării toxinei botulinice ȋn patologia neurologică

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din Romania ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 46 de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi.

Ceremonia de celebrare a ȋmplinirii a 40 de ani de la ȋnfiinţarea la Iaşi a Spitalului Clinic de Recuperare va avea loc ȋn data de 13 martie 2018.

Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa  www.recuperareiasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.