anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Trei asociaţii fac un apel public pentru retragerea sprijinului acordat de PNL lui Costel Alexe şi Mihai Chirica

GALERIE
Alexe Orban and Chirica
 • Alexe Orban and Chirica
- +

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 şi Asociaţia Platforma Reset au trimis o scrisoare deschisă preşedintelui PNL prin care solicită retragerea sprijinului politic primarului Mihai Chirica şi preşedintelului Consiliului Judeţean Costel Alexe. 

Solicitarea vine pe fondul instituirii controlului judiciar în cazul lui Alexe şi al inculpării lui Chirica în dosarul “Zoiosu”. Mai jos redă conţinutul scrisorii deschide integral.

“În atenţia preşedintelui Partidului Naţional Liberal, domnul Ludovic Orban

Stimate domnule Ludovic Orban,

Vă supunem atenţiei situaţia deosebit de gravă de la Iaşi, generată de acţiunile a doi membri PNL care deţin poziţii publice cu vizibilitate naţională.

Domnii Costel Alexe şi Mihai Chirica, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, respectiv primarul municipiului Iaşi, membri ai PNL, sunt în prezent inculpaţi în trei dosare penale: nr. 7254/P/2019/ – DNA, Serviciul Teritorial Iaşi (Mihai Chirica – inculpat la 27 ianuarie 2021), nr. 21D/P/2021 – DIICOT Iaşi (Mihai Chirica – inculpat la 27 aprilie 2021), dosar DNA (Costel Alexe – inculpat la 27 aprilie 2021).

Cei doi au primit girul şi suportul dvs. public pentru a candida la poziţiile pe care le-au ocupat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, în pofida unei opoziţii locale ce contesta în principal profilul moral al candidatului Mihai Chirica.

Judeţul şi municipiul Iaşi se află într-un blocaj moral, politic şi administrativ, precum şi într-o criză de imagine, la care şi poziţiile dvs. anterioare au contribuit substanţial.

În urma inculpării, nici preşedintele CJ Iaşi şi nici primarul municipiului Iaşi nu mai pot fi consideraţi parteneri credibili în niciun tip de negociere politică locală, regională, naţională sau internaţională, pe termen scurt, mediu, sau lung, situaţie ce generează prejudicii consistente comunităţii ieşene, în ansamblul acesteia.

Imaginea publică a celor doi este iremediabil afectată, consecinţă a acestor dosare penale recente, dar şi urmare a unei sume de acţiuni politice şi administrative personale, cu un amplu ecou negativ în opinia publică.

Ca politician cu experienţă, cunoaşteţi prea bine că deschiderea unui dosar penal cu dovezi evidente nu mai poate permite unui personaj care ocupă o demnitate publică să-şi mai continue activitatea spre binele comunităţii. Umbra îndoielii şi a contestării va întuneca orice acţiune, totul în defavoarea intereselor comunităţii.

Dumneavoastră personal aţi fost într-o situaţie similară în urmă cu mai mulţi ani, aţi făcut un pas în spate şi v-aţi pus la dispoziţia organelor de cercetare atunci când justiţia a pornit o acţiune penală.

Prin urmare, prin intermediul acestui Apel vă solicităm public retragerea sprijinului politic acordat de PNL domnilor Costel Alexe şi Mihai Chirica pentru poziţiile administrative pe care le ocupă momentan.

Cunoaştem prea bine faptul că retragerea sprijinului politic nu va avea drept consecinţă pierderea poziţiilor administrative ocupate în prezent de cei doi, dar poate fi un prim pas în deblocarea situaţiei înjositoare din Capitala Moldovei.

Normalizarea situaţiei de la Iaşi nu poate avea loc decât prin vacantarea ambelor poziţii administrative, urmate de noi alegeri locale.

Este singurul mod prin care comunitatea ieşeană poate ieşi de sub spectrul umilinţei de a fi condusă de doi inculpaţi penal, lipsiţi de orice credibilitate, de orice statură morală pentru a promova sau apăra interesele acesteia.

În cazul în care, totuşi, veţi alege să continuaţi cu aceşti lideri locali, judeţul Iaşi şi municipiul Iaşi vor fi condamnate să poarte stigmatul unor inşi interesaţi doar de binele personal, nu de cel comunitar.

Iaşi, 28 aprilie 2021

Semnează:

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Împreună pentru A8

Asociaţia Platforma Reset”, se arată într-o scrisoare dechisă.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.