Trei bursuci căzuți într-o groapă, salvați de pompierii ieșeni/FOTO

vineri, 21 iunie 2024, 21:24
1 MIN
 Trei bursuci căzuți într-o groapă, salvați de pompierii ieșeni/FOTO

O autospecială de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a fost trimisă de urgență în localitatea Ciurea pentru a salva trei bursuci căzuți într-o groapă. La fața locului, echipajul de pompieri colaborează cu echipa de intervenție a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al Comunei Ciurea.

Incidentul a fost raportat în cursul dimineții de către un localnic care a observat bursucii captivi. Groapa, situată într-o zonă mai puțin frecventată din Ciurea, prezenta un pericol semnificativ pentru animalele sălbatice din apropiere.

Un pompier incearca sa prinda bursucii

La locul solicitării, echipele de intervenție au început operațiunile de salvare, folosind echipamente specializate pentru a scoate bursucii în siguranță. Pompierii și voluntarii SVSU au acționat cu promptitudine și profesionalism, asigurându-se că animalele nu suferă răni suplimentare în timpul extragerii.

Bursucii au fost prinsi si ulterior eliberati

Bursucii au fost eliberati

Operațiunea de salvare a fost un succes, bursucii fiind recuperați și eliberați ulterior într-o zonă sigură, departe de pericole. Acest incident subliniază importanța colaborării eficiente între serviciile de urgență și comunitatea locală în gestionarea situațiilor critice care implică fauna sălbatică.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii