De Business

Punem punctul pe știi

Trei businessuri de familie, trei povești de succes ale antreprenorilor locali din ansamblul Palas

marți, 10 septembrie 2024, 03:36
3 MIN
 Trei businessuri de familie, trei povești de succes ale antreprenorilor locali din ansamblul Palas

Antreprenorii autohtoni sunt o componentă importantă în ceea ce privește dezvoltarea comunităților, aceștia fiind adevărați catalizatori între producătorii locali și clienți. Un factor important în creșterea notorietății businessurilor locale este calitatea produselor și serviciilor pe care aceștia le propun.

Unul dintre susținătorii antreprenorilor aflați la început de drum, și nu numai, este ansamblul Palas, a cărui mix de retaileri este un melanj între branduri de renume internațional și afaceri locale.

Galeria din zona Auchan, destinată retailerilor și producătorilor care oferă bunătăți, dar și servicii, este completată de Zimbria, băcănia care aduce rețetele tradiționale, printr-o varietate de produse apetisante. Locația este rezultatul unei povești de familie și tradiții, înrădăcinată în pasiunea pentru păstrarea moștenirii gastronomice românești. Marius Verdeși, fondator Zimbria: „Suntem încântați că am deschis o nouă locație Zimbria în Palas, un loc în care tradiția întâlnește modernitatea. Prin această extindere, ne dorim să aducem mai aproape de inimile oamenilor gusturile autentice ale copilăriei și să le oferim experiențe culinare unice, create cu aceeași pasiune și dedicare care au stat la baza brandului nostru încă de la început. Pentru noi, fiecare produs nu este doar o delicatesă, ci o poveste, o bucată de istorie pe care dorim să o împărtășim cu toți cei care ne trec pragul.”

Tot în Palas, de curând, s-a deschis și L’Atelier De L’Eclair, un business de familie a cărui poveste a început în anul 2022, atunci când Alexandra a dorit, alături de soțul ei, să ducă mai departe pasiunea sa pentru deserturi delicioase și să ofere publicului produse deosebite care să amintească de farmecul și tradiția unor boeme cofetării din Franța. Alexandra Habuc, manager L’Atelier De L’Eclair: „Dorința noastră este să oferim produse și servicii de calitate, prin creșterea unui brand de succes, având în vedere că ne-am asumat, încă de la început, accesarea unui segment de nișă, respectiv cofetăria premium. Aducem iubitorilor de dulce o colecție permanentă de produse care au la bază ingrediente fresh pe toată durata anului (lămâie, vanilie, ciocolată, alune, caramel), dar și o colecție temporară, în funcție de fructele specifice fiecărui sezon (zmeură, căpșuni, afine, pepene galben, cireșe, portocale).”

Legumele De Acasă Târgu Frumos aduc în inima orașului fructe și legume proaspete din recolta crescută responsabil. „Ideea a fost de ceva timp în mintea noastră, până într-o zi în care a luat viață cu adevărat. Plini de entuziasm, însă în același timp cuprinși şi de o stare necunoscută, o combinație între frică și curaj. Nu o să uităm niciodată dimineața în care ne-am trezit, am mers prin toată grădina pentru a realiza niște fotografii, apoi rapid am creat un profil şi o pagină pe Facebook unde am postat treptat imagini, care urmau să fie dovada muncii noastre”, spun Irina şi Corneliu Hoşliag, fondatori Legumele De Acasă Târgu Frumos.

În galeria din zona Auchan sunt concentrate mai multe business-uri locale de succes, printre care și: Cămara lui Baciu, Kosarom Fine Store, Meat Concept Store, Prisaca Bârnova, Status Coffee, Legumele De Acasă și Zimbria.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii