anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trei categorii de noi burse pentru studenţii de la “Ştiinţele Vieţii”

GALERIE
Universitatea Stiitele Vietii Iasi
 • Universitatea Stiitele Vietii Iasi
- +

Conducerea Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a decis suplimentarea burselor studenţeşti prin introducerea a trei categorii noi de recompense pentru tinerii activi şi implicaţi în diverse activităţi culturale, sportive şi profesionale. Astfel, pe lângă bursele pentru activităţile desfăşurate în campus, acordate tinerilor care lucrează part-time pentru instituţia de învăţământ superior, vor fi alocate şi burse speciale pentru activităţi sportive, culturale şi profesionale. 

„Ne-am propus ca bursele speciale să fie acordate studenţilor USV Iaşi, care participă la cel puţin 2/3 din programul activităţilor sportive sau cultural-artistice, extracurriculare. În acelaşi timp, ne-am propus ca obţinerea burselor speciale să nu fie condiţionată de acordarea altei categorii de bursă. Conform regulamentului de acordare a burselor, acestea se oferă din veniturile proprii ale universităţii”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.

De asemenea, au fost instituite opt burse pentru studenţii care desfăşoară activităţi în cadrul Spitalului clinic pentru animale de companie. „Studenţii de la USV Iaşi beneficiază de burse mai mari cu 30 la sută, din semestrul al II-lea al anului universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă are valoarea de 700 lei (bursa socială), bursele de merit III, II şi I sunt în valoare de 750 lei, 850 lei, respectiv 900 lei, cuantumul bursei de performanţă academică şi performanţă ştiinţifică fiind de 1200 lei. Bursele speciale, indiferent de categorie au valoarea de 825 lei. Peste 33 % dintre studenţii USV Iaşi beneficiază de bursă, în acest semestru”, au transmis reprezentanţii Agronomiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea lui Iohannis (III)

Cătălin ONOFREI

Moştenirea lui Iohannis (III)

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

opinii

Meseriaşii viitorului

Briscan ZARA

Meseriaşii viitorului

Doar o simplă privire pe nomenclatorul de meserii de azi te face să iei creionul roşu şi să tai o mulţime dintre ele care mâine nu vor mai fi. Asta însemnând că acum e ultimul om care o mai prestează şi după ce el va muri, va lua şi meseria cu el.

Maternitatea, o alegere

Cristina DANILOV

Maternitatea, o alegere

Societatea încă mai crede că a avea copii este o condiție prealabilă pentru fericirea conjugală. Poate că dacă femeile fără copii ar vorbi mai mult despre motivele alegerii lor, ar ajuta societatea să scape de prejudecățile care o determină să le judece atât de aspru. La urma urmei, ar trebui să fim cu toții de acord că această alegere este exclusiv „afacerea” fiecărui cuplu și nu a celor din jur.

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Mihai DORIN

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Motto: „Chiar şi războiul e preferabil unei păci mizerabile.” (Tacitus, Annales)

pulspulspuls

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.