Trei categorii de noi burse pentru studenţii de la “Ştiinţele Vieţii”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Trei categorii de noi burse pentru studenţii de la “Ştiinţele Vieţii”

GALERIE
Universitatea Stiitele Vietii Iasi
 • Universitatea Stiitele Vietii Iasi
- +

Conducerea Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a decis suplimentarea burselor studenţeşti prin introducerea a trei categorii noi de recompense pentru tinerii activi şi implicaţi în diverse activităţi culturale, sportive şi profesionale. Astfel, pe lângă bursele pentru activităţile desfăşurate în campus, acordate tinerilor care lucrează part-time pentru instituţia de învăţământ superior, vor fi alocate şi burse speciale pentru activităţi sportive, culturale şi profesionale. 

„Ne-am propus ca bursele speciale să fie acordate studenţilor USV Iaşi, care participă la cel puţin 2/3 din programul activităţilor sportive sau cultural-artistice, extracurriculare. În acelaşi timp, ne-am propus ca obţinerea burselor speciale să nu fie condiţionată de acordarea altei categorii de bursă. Conform regulamentului de acordare a burselor, acestea se oferă din veniturile proprii ale universităţii”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.

De asemenea, au fost instituite opt burse pentru studenţii care desfăşoară activităţi în cadrul Spitalului clinic pentru animale de companie. „Studenţii de la USV Iaşi beneficiază de burse mai mari cu 30 la sută, din semestrul al II-lea al anului universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă are valoarea de 700 lei (bursa socială), bursele de merit III, II şi I sunt în valoare de 750 lei, 850 lei, respectiv 900 lei, cuantumul bursei de performanţă academică şi performanţă ştiinţifică fiind de 1200 lei. Bursele speciale, indiferent de categorie au valoarea de 825 lei. Peste 33 % dintre studenţii USV Iaşi beneficiază de bursă, în acest semestru”, au transmis reprezentanţii Agronomiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X