anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trei contestaţii respinse la „Socola”. Un candidat va da spitalul în judecată

GALERIE
socola
 • socola
- +

Trei candidaţi au rămas în cursă pentru funcţia de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, după ce o altă comisie de concurs a respins contestaţiile celor trei candidaţi respinşi în primă fază.

În etapa următoare, de susţinere a proiectului de management, care va avea loc pe data de 6 decembrie, îşi vor prezenta planurile pentru unitatea medicală fostul manager - Bogdan Şaramet, care a fost dat afară anul acesta de Ministerul Sănătăţii din aceeaşi funcţie pentru care candidează, prof. dr. Roxana Chiriţă, medic psihiatru în cadrul institutului, şi Cristina Dobre, care a fost manager la Maternitatea „Elena Doamna” şi Spitalul de Recuperare.

Dintre cei trei candidaţi respinşi, care au făcut şi contestaţie, Liliana Chelaru, cadru didactic la UMF, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că vrea să conteste în instanţă eliminarea din concurs şi să solicite anularea acestuia. Mai mult, aceasta a spus că va transmite o plângere direct la Ministerul Sănătăţii.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul institutului, aceasta a fost eliminată din concurs fiindcă nu a prezentat o adeverinţă medicală corespunzătoare, cum au avut toţi ceilalţi cinci concurenţi. Liliana Chelaru a avut o adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, care stabilea inclusiv că este aptă din punct de vedere neuropsihic, în timp ce specialiştii consultaţi de publicaţia noastră susţin că un astfel de aviz poate fi dat doar de un medic psihiatru. Argumentul cadrului didactic a fost că s-a prezentat anul trecut, la acelaşi concurs, tot la „Socola”, cu acelaşi tip de adeverinţă „şi atunci a fost avizată de compartimentul juridic, care este acelaşi şi astăzi”, după cum a precizat Liliana Chelaru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.