anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trei copii de şcoală generală furau tot ce le pica în mână

GALERIE
furt-telefon
 • furt-telefon
- +

Patru puştani şi-au făcut debutul în viaţa infracţională la doar 15 ani cu un şir de furturi comise în Târgu Frumos. Fiind minori, ei au primit condamnări relativ uşoare, de internare în centre de detenţie specializate.

În iunie 2019, Giovani Udilă a observat că C.C. plecase de acasă. Ştiind că soţul acesteia este plecat în străinătate, a sărit gardul şi a intrat în locuinţă printr-un geam întredeschis.

N-a găsit mare lucru de furat, dar a plecat cu un iPhone defect, o boxă şi 200 de lei. Cu 100 de lei şi-a cumpărat o pereche de adidaşi, iar cu restul a reparat telefonul pe care l-a dat mai departe. Boxa a fost vândută. La începutul lui ianuarie 2021, băiatul a plecat la furat împreună cu Alberto Borcea şi Daniel Sofronia.

Au sărit gardul şi au furat câte un sac cu boabe de porumb a 40 kg şi au plecat să caute cumpărători. La ieşire, au fost văzuţi de un vecin, care a început să-i urmărească, împreună cu fratele său. Hoţii au abandonat sacii şi au fugit. Unul dintre urmăritori a reuşit să-l prindă până la urmă pe Borcea şi să-l imobilizeze, în pofida rezistenţei opuse de acesta.

Ultimul furt a avut loc 10 zile mai târziu, când Udilă, împreună cu Sebastian Curelaru, un băiat din Scânteia, au spart un magazin Avon. De aici au furat 50-60 de mostre de parfumuri, rujuri şi oje, o geacă de damă, o pălărie şi o perucă. Doar o mică parte a bunurilor a putut fi recuperată, mama lui Udilă predându-le poliţiştilor, la solicitarea expresă a acestora.

Cei patru a fost trimişi în judecată pentru furt, fiind condamnaţi de Judecătoria Paşcani la internarea într-un centru de detenţie pentru minori pe durate cuprinse între 2 şi 3 ani. Sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.