anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trei dintr-o lovitură: vindeau cannabis ca să-şi finanţeze consumul propriu

GALERIE
consume, cannabis
 • consume, cannabis
- +

Trei ieşeni au ajuns în faţa judecătorilor pentru a răspunde acuzaţiei de trafic de droguri. Au primit cu toţii sentinţe uşoare, magistraţii constatând că au de-a face mai mult cu nişte consumatori obişnuiţi decât cu urmaşii lui Pablo Escobar.

Ionuţ Leonte, Dominic Doboş şi Cătălin Roman au fost trimişi în judecată în iulie anul trecut de către procurorii DIICOT. Grupul, condus de Leonte, se ocupa cu vânzarea de cannabis, dar în cantităţi reduse şi ocazional. La 28 de ani, Leonte nu lucra, singurele surse certe de venituri fiind mama şi socrul său. De aproximativ 5 ani era dependent de droguri, fumând câteva ţigări în fiecare zi. Fără antecedente penale, Doboş se apucase de consumul şi vânzarea de droguri din 2018, aceasta fiind singura sa sursă de câştig. Condamnat în mai multe rânduri pentru infracţiuni diverse, Roman era şi el consumator de droguri, îndeosebi etnobotanice, fumând între 6 şi 10 ţigări zilnic. Vindea cannabis pentru a-şi finanţa propria adicţie.

Investigaţia procurorilor a durat practic doar trei luni, interval în care cei trei au deţinut şi vândut parţial o cantitate totală de aproximativ 25 grame de cannabis. Declaraţiile unui martor şi a unui investigator sub acoperire au fost suficiente pentru a contura activitatea infracţională a celor trei. La percheziţiile domiciliare au fost confiscate în total 9,97 grame de cannabis şi 4.175 lei rezultaţi din comercializarea drogurilor. Judecătorii au luat în calcul periculozitatea redusă a inculpaţilor, ca şi posibilităţile de reintegrare socială a acestora. Cea mai aspră pedeapsă a fost aplicată lui Leonte, care a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Doboş şi Roman au fost condamnaţi la câte 1 an şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, stabilindu-li-se un termen de încercare de 2 ani şi jumătate. Cei trei vor trebui totodată să plătească, fiecare, câte 6.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare făcute de stat. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.