Trei firme s-au oferit să facă proiectarea pasajului pietonal din Frumoasa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Trei firme s-au oferit să facă proiectarea pasajului pietonal din Frumoasa

GALERIE
pasaj frumoasa
  • pasaj frumoasa
- +

Trei firme au înaintat oferte pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare a pasajului pietonal Frumoasa. Este vorba despre Vio-Top SRL (Bucureşti), Capital Vision SRL (Bucureşti) şi Pod Proiect SRL (Iaşi). 

Valoarea estimată a contractului trece de pragul de 110.000 lei, fără TVA, dar, probabil, în urma licitaţiei, aceasta va scădea. La începutul acestui an, Consiliul Local (CL) a aprobat indicatorii tehnico – economici ai investiţiei, evaluarea fiind făcută la circa 5 milioane lei, inclusiv TVA. Lăţimea părţii pietonale a pasajului are aproape 5 metri, în timp ce lungimea acestuia este de 40 metri. Scările de acces au 30 metri lungime (pe str. Libertăţii) şi 23 metri lungime (pe stradela Cetăţuia). Pasajul pietonal asigură subtraversarea pietonală a unui pachet de 3 linii de cale ferată, între cartierele Nicolina şi Frumoasa. Printre lucrările care vor fi executate se numără: modernizarea structurii de rezistenţă a pasajului (placaj din piatră naturală pe toată lungimea şi lăţimea pasajului – pe tavan, pereţi şi podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale), reparaţii executate la nivelul camerei tehnice, modernizarea căilor de acces (iluminat led, monitorizare video, reparaţii scări şi podini, placaj din piatră naturală, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, copertină pe fiecare rampă de acces) şi reparaţii executate în exteriorul pasajului. După adjudecarea şi implementarea contractului de proiectare, Primăria va putea, ulterior, să lanseze licitaţia de execuţie, dar acest lucru se va întâmpla abia anul viitor, atât timp cât durata contractului de proiectare este de 4 luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.