Trei luni de restricții de circulație pe cel mai circulat bulevard ieșean. O bandă, blocată de luni

joi, 11 iulie 2024, 03:01
2 MIN
 Trei luni de restricții de circulație pe cel mai circulat bulevard ieșean. O bandă, blocată de luni

Lucrările de reabilitare termică a blocului „Carmen” determină restricții de circulație pe bd. Independenței. Imobilul B3 se află în imediata apropiere a stației de autobuz de pe Independenței, pe sensul de mers dinspre Fundație către Târgu Cucu.

Restricțiile vor fi în vigoare pe o perioadă de cel puțin trei luni.

Potrivit unei informări a Primăriei Iași, începând de luni, 15 iulie, vor fi instituite restricții de circulație pe prima bandă a bd. Independenței, pe sensul spre Tg. Cucu. „Măsurile sunt avizate de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și sunt valabile cel târziu până la 18 octombrie 2024. Restricțiile vor fi semnalizate cu indicatoare, balize direcționale și panouri de presemnalizare, potrivit legii. Municipalitatea va încerca să elimine aceste restricții până la începerea noului an școlar”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Lucrările de reabilitare de la blocul „Carmen” fac parte dintr-un proiect finanțat prin intermediul PNRR. Alte clădiri rezidențiale incluse în program sunt blocurile S4 (str. Ciurchi nr. 109A), Z4 (bd. Nicolae Iorga nr. 30), D2 (str. Oancea nr. 34) și B3 (bd. Ștefan cel Mare nr. 4). Valoarea totală a investiției se ridică la 25,5 milioane lei.

CITESTE SI: S-a semnat contractul de reabilitare a unor blocuri prin PNRR. Vor avea şi staţii de încărcare a maşinilor electrice

În cadrul investiţiei a fost inclusă şi echiparea clădirilor cu staţii de încărcare pentru maşini electrice. Blocurile, cu un regim de înălţime cuprins între 4 şi 10 etaje, au fost construite în perioada 1968 – 1988 şi au o suprafaţă desfăşurată totală de circa 25.000 mp, jumătate fiind arie încălzită. Contractul de lucrări a fost semnat cu o asociere de firme conduse de constructorul Conest.

Prin intermediul PNRR, Primăria mai are încheiate contracte privind reabilitarea de blocuri – este vorba despre imobilul de pe str. I.C. Brătianu nr. 6, alături de cel din str. Macazului nr. 5 și două cămine cu locuințe sociale: cele din Tudor Vladimirescu și Canta.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii