Trei medici din Iași, detașați în focarul de la Suceava. Unul dintre ei a ”dispărut” pe drum
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

Trei medici din Iași, detașați în focarul de la Suceava. Unul dintre ei a ”dispărut” pe drum

GALERIE
spital suceava
  • spital suceava
- +

Doi dintre cei trei medici ieșeni, detașați recent la Spitalul de Urgențe Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava au ajuns la noul loc de muncă. Este vorba despre Andrei Viță și Eduard Năstase de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva. 

Deși se afla pe lista întocmită de Direcția de Sănătate Publică pentru a coordona secția de Boli Infecțioase de la spitalul din Suceava, medicul Mihnea Hurmuzache nu s-a prezentat deocamdată la unitatea medicală. Până la această oră, Mihnea Hurmuzache nu a putut fi contactat, refuzând să răspundă la telefon. Potrivit noii legislații impuse de starea de urgență, dacă un medic refuză detașarea prin ordin la o anumită unitate spitalicească, acesta riscă să își piardă funcția, respectiv cea de șef de secție.

Ordinul privind detașarea celor trei medici a venit pe 15 aprilie dar medicii Andrei Viță și Eduard Năstase au ajuns la Spitalul de Urgențe Suceava abia astăzi, 19 aprilie. Medicul Mihnea Hurmuzache refuză se pare să se prezinte la noul loc de muncă. „Nu aș putea să comentez o decizie personală a unui medic. Din partea DSP a fost o adresă Spitalului de Boli Infecțioase în care s-a comunicat lista celor trei medici detașați pe o perioadă de 14 zile. Conform prevederilor din ordonanța militară , această detașare devine operaționalădin momentul în care se transmite ordinul. A fost o solicitare de la Suceava din partea conducerii și am direcționat către unitatea medicală care, l-a rândul ei , ne-a transmis lista cu cei nominalizați. În baza nominalizării primate a fost făcută o adresă către comandament și s-a primit ordinal de misiune. De la Suceava s-a solicitat ca cei trei medici care urmează să  coordoneze activitatea secției de Boli Infecțioase să fie medici cu experiență atât clinic cât și didactică, deși să fie și cadre didactice la UMF”, a declarat Lucian Indrei, directorul DSP Iași. Precizăm că Andrei Viță este și șef de lucrări la UMF Iași iar Eduard Năstase și Mihnea Hurmuzache sunt asistenți universitari la aceeași instituție de învățîmânt.  ’’Pe durata stării de urgență, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pot fi suspendate/demise din funcții persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății sau din unitățile cu personalitate juridică aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Sănătății, precum și din cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniul asistenței și protecției sociale, indiferent de statutul lor. Nu este necesar că persoanele desemnate să exercite temporar aceste funcții să fie funcționari publici’’, se arată la art.32 din decretul nr 240/14.04.2020 emis de președintele României, Klaus Iohannis. 

Reacția medicului Hurmuzache, mai jos:

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.