anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trei membri din CA nu au fost „virusaţi“: Dorobăţ îşi pierde scaunul de director la Infecţioase

GALERIE
Carmen Dorobat
 • Carmen Dorobat
- +

Consiliul de Administrație a decis să propună Consiliului Judeţean încetarea contractului de management pentru Carmen Dorobăţ.

Dr. Carmen Dorobăţ, cercetată pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals intelectual, îşi pierde scaunul de director al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Ordinea de zi a Con­siliului de Administraţie (CA) ţinut ieri în spital a fost modificată după poziţia luată de Consiliul Judeţean (CJ), astfel încât principalul punct al întâlnirii a fost de fapt res­pectarea contractului de management încheiat între dr. Carmen Dorobăţ şi preşedintele CJ.

În urma discuţiilor, majoritatea membrilor au votat pentru a propune CJ să înceteze contractul, conform clauzelor sale. „Eu am convocat CA pentru a lua act de ultimele două dispoziţii date de CJ, însă după ce tot CJ a spus că CA trebuie să propună încetarea contractului întrucât se încalcă prevederile legale, astăzi s-a votat pentru respingerea Deciziei 224 a CJ, privind încetarea suspendării prof. dr. Carmen Dorobăţ. Mai mult, vom înainta o propunere de analiză privind încetarea contractului de management, conform articolelor din Ordinului 1384, dat de Minis­terul Sănătăţii“, a arătat dr. Doina Azoicăi, preşedintele CA al Spitalului de Boli Infecţioase.

Surse din interiorul CA au precizat că trei din cinci membri ai CA au votat pentru încetarea contractului de management, în timp ce preşedintele dr. Doina Azoicăi s-a abţinut, iar reprezentantul preşedintelui CJ, Oana Ţarălungă, a votat împotrivă. Articolul 22, litera (p), din Ordinul 1384, în baza căruia CA a luat decizia, precizează că documentul încheiat între directorul spitalului şi preşedintele CJ încetează atunci când primul este indisponibil mai mult de „90 de zile consecutiv“.

Având în vedere că managerul spitalului a fost indisponibil 107 zile, dr. Carmen Dorobăţ nu mai poate conduce spitalul. Mai mult, conform literei (d) a aceluiaşi ordin, contractul de management încetează şi în cazul apariţiei unei situaţii de incompatibilitate, ori potrivit Monitorului Oficial nr. 3046 de joi, 29 mai 2014, managerul împreună cu soţul său dr. Gheorghe Dorobăţ au calitatea de „asociaţi şi administratori ai SC Carvic Mercato SRL“. Prin intermediul acesteia, familia Dorobăţ oferă servicii hoteliere în satul Voroneţ, judeţul Suceava, la pensiunea „Carmen Silvae“. În ultima declaraţie de avere a dr. Carmen Dorobăţ, acest „detaliu“ a fost uitat. 

Potrivit unor informaţii, ieri, înainte de şedinţa CA, infecţionistul a fost chemat la CJ pentru a fi sfătuit să-şi dea demisia, ceea ce încă nu s-a întâmplat. Cu toate că la şedinţele CA comitetul director - din care face parte şi managerul - are statut de invitat, ieri, prof. dr. Carmen Dorobăţ nu a participat la întâlnirea prin care practic s-a pus punct celor aproape 11 ani de când conduce Spitalul de Boli In­fecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi.

Conform procedurii, în zilele următoare CJ va lua act de propunerea CA şi în cele din urmă va trebui să dispună încetarea contractului şi să nu­mească un manager interimar. Prof. dr. Carmen Dorobăţ a fost reţinută pe 30 ianua­rie după ce procurorii DNA au ridicat din biroul directoarei 20 de carnete studenţeşti printre filele cărora se găseau câte 100 de euro. În schimbul celor 2.000 de euro, medicul îi ajuta pe studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ să promoveze cu nota noua examenul la disciplina Anestezie Generală, coordonată de soţul său, prof. dr. Gheorghe Dorobăţ. În total, potrivit DNA, managerul împreună cu soţul său, ambii cadre didactice în acel moment la UMF, au primit bani de la 124 de studenţi pentru promovarea examenelor. 

CITEȘTE ȘI:

Juriştii CJ s-au spălat pe mâini în cazul înscăunării de la Spitalul de Infecţioase

Pentru a nu se pronunţa în privinţa încălcării unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, juriştii CJ au pasat problema Consiliului de Administraţie al spitalului. Reprezentanţii CJ în Consiliul de Administraţie se fac că plouă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.