anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Trei noi programe de studiu, dintre care unul în engleză, organizate la Agronomie

GALERIE
specializari, agronomie iasi
 • specializari, agronomie iasi
- +

Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (FIRAA) de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) va avea programe noi de studii atât la licenţă, cât şi la masterat. Conducerea facultăţii şi-a propus ca, din vara acestui an, la admiterea din iulie, absolvenţii studiilor de licenţă să aibă la dispoziţie două programe noi de master: 

Managementul proiectelor şi antreprenoriat în domeniul agroalimentar şi Management în industria ospitalităţii (HoReCa). Reprezentanţii facultăţii au precizat că au luat şi decizia de a acredita un nou program de licenţă - Animal Sciences (Zootehnie), cu predare în limba engleză, în urma solicitărilor venit din ţări UE, dar şi din afara spaţiului european. „Există solicitări din ce în ce mai multe pentru parcurgerea programelor de licenţă în domeniile ştiinţelor agro-veterinare, de către absolvenţi de studii medii din spaţiul Uniunii Europene, dar şi din state terţe, care au deja tradiţie istorică de colaborare educaţională cu România: ţări ale Orientului Mijlociu, regiunea Africii de Nord şi Centrale, state ale Parteneriatului Estic (republici independente, foste state ale Uniunii Sovietice)”, a declarat prof.dr. Mircea Pop, decanul FIRAA.

În ceea ce priveşte masteratul specializat în industria ospitalităţii, decanul a precizat că vizează abordarea principalelor concepte, metode şi tehnici de management ca să asigure absolvenţilor capacitatea de a rezolva probleme întâlnite des în unităţi de cazare sau alimentaţie publică. „Programul se adresează atât absolvenţilor de facultate care optează pentru o carieră în industria ospitalităţii, cât şi persoanelor care activează deja în domeniu, dar doresc să se dezvolte profesional în calitate de lideri executivi şi strategici”, a mai precizat prof.dr. Mircea Pop. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.