Trei preoţi arădeni au murit în câteva zile. Unul avea COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Trei preoţi arădeni au murit în câteva zile. Unul avea COVID

GALERIE
deces, preoti, arad
  • deces, preoti, arad
- +

Arhiepiscopia Aradului a anunţat că preotul Butar Pascu a trecut la viaţa veşnică duminică, 18 aprilie. Era preot paroh în Parohia Monoroștia și filia Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova, şi avea 62 de ani. Potrivit informaţiilor aradon.ro, părintele Butar Pascu era infectat cu coronavirus, decesul având loc în una din secţiile COVID ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Preacucernicul Părinte Butar Pascu s-a născut la 21 septembrie 1958, în localitatea Groșii Noi. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. S-a căsătorit în 1980 şi a avut două fiice, Ioana și Sorina.

A fost hirotonit preot la 3 octombrie 1980, pe seama Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova, iar din 1998 a păstorit credincioșii din Parohia Monoroștia și satul Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova. Pentru bogata activitate desfășurată în parohie, în anul 2002 a fost hirotesit iconom, iar în anul 2012 iconom stavrofor.

A încetat din viaţă la 38 de ani

Decesul unui alt preot a fost anunţat de Arhiepiscopie pe 16 aprilie. Tânărul părinte Adrian-Ioan Șerban, preot în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș, a trecut la viața cea veșnică la vârsta de 38 de ani. Părintele avea probleme de sănătate şi a murit acasă, în apartamentul său din Arad.

Preacucernicul Părinte Adrian-Ioan Șerban s-a născut la 2 septembrie 1982, în municipiul Arad. După absolvirea Școlii Gimnaziale din Șiclău a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Arad, ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, apoi a făcut Masteratul în cadrul aceleiași instituții. S-a căsătorit în 2003, iar în 2005 a devenit tatăl unei fete, Ioana. A fost hirotonit preot în 2004, pe seama Parohiei Alun, Protopopiatul Deva. La 1 aprilie 2007 a fost transferat în Parohia Ruda, Protopopiatul Deva, iar în 2014 a fost transferat în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș.

S-a stins la un spital din Franţa

Duminica cealaltă, pe 11 aprilie, Arhiepiscopia anunţa că Preacucernicul Părinte pensionar Ştefan Păcurar, fost preot în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, a trecut la viața cea veșnică. Avea 69 de ani şi a încetat din viaţă într-un spital din Franţa.

Pr. Ştefan Păcurar s-a născut la 17 ianuarie 1952, în localitatea Nădlac. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. S-a căsătorit în 1971. A fost hirotonit preot în 1973, pe seama Parohiei Minişul de Sus Protopopiatul Ineu. În 1976 a fost transferat în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, unde a desfăşurat o bogată activitate duhovnicească, social-filantropică şi culturală până în iulie 2017, când s-a pensionat. În 2005, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Veşnică pomenire!

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să le așeze sufletele împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiilor îndoliate și fiilor duhovnicești. (…) Bunul Dumnezeu să îi ierte şi să îi odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi! Veşnica lor pomenire din neam în neam!” – a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului.

Sursa: aradon.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.