anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Trei preoţi arădeni au murit în câteva zile. Unul avea COVID

GALERIE
deces, preoti, arad
 • deces, preoti, arad
- +

Arhiepiscopia Aradului a anunţat că preotul Butar Pascu a trecut la viaţa veşnică duminică, 18 aprilie. Era preot paroh în Parohia Monoroștia și filia Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova, şi avea 62 de ani. Potrivit informaţiilor aradon.ro, părintele Butar Pascu era infectat cu coronavirus, decesul având loc în una din secţiile COVID ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Preacucernicul Părinte Butar Pascu s-a născut la 21 septembrie 1958, în localitatea Groșii Noi. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. S-a căsătorit în 1980 şi a avut două fiice, Ioana și Sorina.

A fost hirotonit preot la 3 octombrie 1980, pe seama Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova, iar din 1998 a păstorit credincioșii din Parohia Monoroștia și satul Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova. Pentru bogata activitate desfășurată în parohie, în anul 2002 a fost hirotesit iconom, iar în anul 2012 iconom stavrofor.

A încetat din viaţă la 38 de ani

Decesul unui alt preot a fost anunţat de Arhiepiscopie pe 16 aprilie. Tânărul părinte Adrian-Ioan Șerban, preot în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș, a trecut la viața cea veșnică la vârsta de 38 de ani. Părintele avea probleme de sănătate şi a murit acasă, în apartamentul său din Arad.

Preacucernicul Părinte Adrian-Ioan Șerban s-a născut la 2 septembrie 1982, în municipiul Arad. După absolvirea Școlii Gimnaziale din Șiclău a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Arad, ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, apoi a făcut Masteratul în cadrul aceleiași instituții. S-a căsătorit în 2003, iar în 2005 a devenit tatăl unei fete, Ioana. A fost hirotonit preot în 2004, pe seama Parohiei Alun, Protopopiatul Deva. La 1 aprilie 2007 a fost transferat în Parohia Ruda, Protopopiatul Deva, iar în 2014 a fost transferat în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș.

S-a stins la un spital din Franţa

Duminica cealaltă, pe 11 aprilie, Arhiepiscopia anunţa că Preacucernicul Părinte pensionar Ştefan Păcurar, fost preot în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, a trecut la viața cea veșnică. Avea 69 de ani şi a încetat din viaţă într-un spital din Franţa.

Pr. Ştefan Păcurar s-a născut la 17 ianuarie 1952, în localitatea Nădlac. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. S-a căsătorit în 1971. A fost hirotonit preot în 1973, pe seama Parohiei Minişul de Sus Protopopiatul Ineu. În 1976 a fost transferat în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, unde a desfăşurat o bogată activitate duhovnicească, social-filantropică şi culturală până în iulie 2017, când s-a pensionat. În 2005, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Veşnică pomenire!

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să le așeze sufletele împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiilor îndoliate și fiilor duhovnicești. (…) Bunul Dumnezeu să îi ierte şi să îi odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi! Veşnica lor pomenire din neam în neam!” – a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului.

Sursa: aradon.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.