Trei răspunsuri importante la scrisorile cititorilor. Despre Petrică, politichie şi conu’ Mişu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Trei răspunsuri importante la scrisorile cititorilor. Despre Petrică, politichie şi conu’ Mişu

GALERIE
puls
  • puls
- +

Un cititor ne întreabă dacă este adevărat că liderul local Petrică cel deştept Grămadă mai are un ţânc din flori de pe vremea tinereţii zburdalnice de pe coclaurii din sudul judeţului şi dacă l-a recunoscut până acum. 

Răspunsul la această întrebare este greu de dat, stimate cititor, câtă vreme ipochimenul a făcut obiectul unui scandal public pe tema asta, acum vreo zece ani, dar a dat-o la pace cu mama copilului, nu se ştie cum, iar aceasta a încheiat ostilităţile. În aceste condiţii întrebarea rămâne cu răspuns deschis, în sensul că nu, nu există un test definitiv ADN, pentru că nu s-a făcut, şi da, există ceva, câtă vreme el s-a dat de ceasul morţii să oprească un asemenea test, în acest sens căzând la înţelegere cu femeia în cauză.

De altfel, pe această temă, adică dacă răspunsul este da sau nu, a avut loc recent un congres al doamnelor care au avut de-a face cu muşteriul, o întâlnire adică la care s-a discutat argumentat, cu ipoteze şi dovezi, aşa cum fac demoazelele înfierbântate. Concluziile dezbaterii urmează a fi publicate cât de curând la rubricile de specialitate.

Cine va lua al treilea deputat?

Să revenim puţin la analiza amicului nostru Archibald Tănase, de ieri, aceea cu împărţirea locurilor la parlamentare, în urma unei observaţii pertinente din partea publicului ieşean iubitor de politichie. Astfel, ne întreabă cineva, nu spunem numele, de ce credeţi dumneavoastră că al treilea post de deputat se va duce la PSD şi nu la USR, şi de ce credeţi că partidoiul va obţine un scor mai bun decât cel al partidului condus cu măiestrie de către Cosette şi Bodea?

Răspunsul nostru este că noi nu credem, doar cercetăm, şi că, desigur, întrebarea are temei, şi putem considera şi versiunea în care al treilea deputat s-ar duce la USR, pe numele tinerelului Havârneanu, în dauna Electricianului de la partidoi. Asta şi în cazul în care celelalte partide mici ar prinde câte ceva, adică fiecare câte un deputat. Iată, am bifat şi această posibilitate, la cererea probabil a unui simpatizant PSD, aşa că acum chiar că am încheiat tratatul de politichie preelectorală de Bahlui. Prin urmare, ura şi la vot!

Prolog la mascarada lui conu’ Mişu

Ne scrie un cititor milos, cu suflet de creştin practicant, pătruns de spiritul iertării de aproapele, spunându-ne dacă nu este un pic prea mult să insistăm pe necazul lui conu Mişu’ Achitatul, care, uite, a fost pus din nou la pripon pentru aproape opt ani. Săracul de el, ne scrie cititorul, a mai avut o condamnare, a avut necazuri în familie cu COVID-ul, iar acum, colac peste pupăză, încă opt ani de răcoare.

Da, stimate cititor, aveţi dreptate, sunt multe belele pe capul panaramei de conu’ Mişu în acest an. Dar să nu uităm că, la rândul lui, toată viaţa şi-a bătut joc de bunul simţ şi de lege, de îngăduinţa şi bunătatea celor din jurul său. A răcnit, a dat cu pumnul în masă fără să aibă dreptate, s-a ţigănit în piaţa publică, a dat cu tifla şi cu jula şamd. S-a uşurat peste capetele celorlalţi.

Acum, că a venit sorocul dreptăţii, nu scriem pentru a-l ruşina, pentru că la obrazul său nu simte acest lucru, ci pentru a arăta tuturor că există o scadenţă şi că neruşinarea nu trece nevăzută, că a respecta cerinţele minimale de a fi cetăţean este o dovadă de bun simţ mai mult decât o cerinţă legală. Dar, dacă cineva nu înţelege, există, desigur, lege, care să-l pună la punct. Mai bine mai târziu decât niciodată.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.