anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

GALERIE
puls
 • puls
- +

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Pentru că dacă nici azi nu o facem, când altădată? Dacă nu noi, atunci cine? Şi dacă nu la această rubrică, atunci unde? Iată, de aceea, am zis să facem un top al lucrurilor bune făcute de administraţia liberală a judeţului nostru, dar şi a oraşului, deopotrivă, în anul care este aproape să se termine.

 1. Cea mai mare performanţă din acest an a administraţiei locale este realizarea sondajului de opinie din luna noiembrie, care arată starea de spirit a concitadinilor noştri. Astfel, mai bine de jumătate din populaţia Iaşului crede că oraşul merge într-o direcţie bună, se simte ataşată de târg şi crede că are o influenţă mare asupra destinelor urbei. Mai bine de jumătate votează cu Mihai Chirica, actualul edil, iar peste o treime îl vrea pe Costel Alexe la preşedinţia Consiliului Judeţean. 66 la sută spune că e bine sau are o părere neutră despre calitatea vieţii în târg, grija oamenilor este la parcuri şi la plimbare, nicidecum la corupţie. Dacă mâine s-ar face alegeri, 40 la sută ar vota cu liberalii, iar vreo 25 la sută cu pesediştii, în timp ce principalii duşmani ai cetăţii par a fi useriştii. Iată, deci, că nu stăm aşa de rău, iar acest lucru se datorează grijii constante a guvernării liberale la calitatea vieţilor noastre.
 2. Pe locul doi în topul celor mai tari lucruri din acest an este realizarea de către Costel Alexe a emisiunii „Cu drag despre România”, la Realitatea TV, pe data de 9 noiembrie, într-o abordare radical novatoare a realităţilor judeţului nostru. Au fost prezentate acolo, spre ştiinţa întregii ţări, roata olarului de la Moşna, oalele şi ulcelele Cuvioasei Parascheva, semnătura marelui Enescu, dar şi angajamentul tânărului preşedinte Alexe de a face la Iaşi al doilea aeroport al ţării legat de autostrada spre Ardeal. Primarul din Deleni, academicianul Dumitru Prigoreanu, a amintit de evenimentele extraordinare întâmplate pe plaiurile noastre, şi a recitat din Lucian Blaga, spunând, pe drept cuvânt, că "Veşnicia s-a născut la "ţară”", se pare că într-o vară, mai pe seară. Încă o dată cinste lor!
 3. Pe locul 3 în topul evenimentelor cu adevărat remarcabile ale acestui an este lansarea iniţiativei „Să vorbim Iaşul de bine”, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marius Dangă, o încercare reuşită de a sparge canoanele defetiste impuse de presa aservită şi de a scoate la lumină realităţile cu adevărat reale din urbea noastră. Astfel, cu ajutorul lui Mark Zuckerberg, mii de ieşeni s-au alăturat iniţiativei, astfel că de la Moţca, la Ungheni, din Bivolari la Brătuleni, oamenii de bine ai judeţului vorbesc de bine locurile noastre. Dacă nu ar fi fost ideea unui vicepreşedinte, cu siguranţă am fi pus-o pe primul loc, mai presus de cea a preşedintelui de partid sau a preşedintelui Consiliului Judeţean, dar fiind vice, trebuie să se mulţumească cu locul următor. Este totuşi ceva genial, fără îndoială.

Astea fiind spuse, dragi cititori, să ne bucurăm şi să vorbim de bine, la o porţie bună de fasole şi cârnaţi, să dansăm hora frăţească în centru oraşului. Este bine! „Deşteaptă-te, române ”.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.