Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Trei românce la „Caja Magica”

GALERIE
zhang-shuai
  • zhang-shuai
- +

 

Sorana Cîrstea şi Simona Halep debutează astăzi la turneul de la Madrid, la care s-a calificat şi Irina Begu * Iga Swiatek a declarat forfait

Jucătoarea Irina Begu, locul 62 mondial şi cap de serie 8 în calificări, a reuşit să acceadă, ieri pe tabloul principal la turneul Madrid Open, de categorie WTA 1000. Begu a trecut în ultimul tur al calificărilor de sportiva din Rusia Kamila Rahimova, locul 96 mondial, scor 6-1, 6-0, în doar 70 de minute ale unul meci fără istoric.

Irina Begu va fi a treia reprezentantă a României pe tabloul principal, după Simona Halep şi Sorana Cîrstea .Simona Halep va reveni pe teren după aproximativ o lună de pauză, cauzată de accidentarea suferită la Indian Wells. Românca va juca începând de astăzi la turneul de la Madrid, pe care l-a câştigat în două rânduri şi la care a jucat alte două finale. Organizatorii competiţiei de la Caja Magica au anunţat de curând programul primei zile. Simona nu va fi însă prima româncă ce va intra în cursă. Sorana Cîrstea va deschide ziua pe arena Manolo Santana, duelul său cu spaniolaNuria Parrizas (52 WTA) fiind programat să înceapă la ora 12:00 (ora României).

După acel meci, Simona Halep o va înfrunta pe chinezoaica Zheng Shuai (FOTO), probabil în jurul orei 13:30. Halep şi Zheng s-au mai confruntat de patru ori până acum în circuit, scorul duelurilor directe fiind egal, 2-2. Meciul de mâine va fi primul jucat pe zgură între cele două jucătoare. Cam la aceeași oră cu Simona, va juca și Irina cu elvețianca Belinda Bencic.,

Ştirea momentului de la Madrid este retragerea polonezei Iga Swiatek. Numărul 1 mondial, favorita turneului, s-a accidentat la umărul drept, cu o zi înainte de deschiderea turneului WTA 1000. 23 victorii consecutive, un singur set pierdut şi patru titluri consecutive.Acesta este bilanţul Igăi Swiatek în ultimele luni, tânăra poloneză dominând autoritar circuitul WTA, indiferent de suprafaţă. După victoria de la Stuttgart, Iga acuză probleme la umărul drept, Accidentarea polonezei nu e gravă, dar după o perioadă atât de intensă, sportiva de 20 de ani nu vrea să îşi asume vreun risc, în contextul în care Roland Garros „bate la uşă”. Iga vizează la Paris al doilea Grand Slam al carierei şi vrea să fie în cea mai bună formă.

* Mihaela Buzărnescu (125 WTA) a obţinut prima sa victorie din acest an, 6-4, 2-6, 6-3 cu sârboaica Natalija Stevanovic (267), ieri, în prima rundă a turneului ITF de la Istanbul, dotat cu premii totale de 60.000 de dolari.Acest succes vine după şase eşecuri la simplu şi trei la dublu în 2022.În optimi, Michi o va înfrunta pe Katie Swan (Marea Britanie,225). Mihaela a câştigat singurul meci cu Swan (23 ani, 225 WTA), în 2018, în turul al doilea la Wimbledon, cu 6-0, 6-3.În alt meci din primul tur la Istanbul, Andreea Prisăcariu (328 WTA), venită din calificări, a dispus de turcoaica Ilay Yoruk (563 WTA), cu cu 6-1, 6-2. În optimi, Andreea va avea un meci dificil, cu olandeza Suzan Lamens (184 WTA).Alte două românce venite din calificări au pierdut în primul tur: Oana Gavrilă a fost învinsă de bulgăroaica Viktoria Tomova, principala favorită, cu 4-6, 1-5, iar Nicoleta Dascălu a fost întrecută de rusoaica Daria Şnaider, cu 2-6, 6-4, 2-6.

* Tenismanul român Filip Jianu (298) a fost învins de columbianul Nicolas Mejia (292), al şaselea favorit, cu 4-6,3-6 în prima rundă a turneului challenger de la Morelos (Mexic). Jianu venea după cel mai bun rezultat al său, semifinală de turneu challenger, chiar în Mexic, la Aguascalientes.

 

* Germanul Alexander Zverev, locul 3 în ierarhia tenisului masculin, a fost învins clar,ieri, în optimile de finală ale turneului ATP 250 de la München de tânărul danez Holger Rune, scor 3-6, 2-6. Cap de serie nr. 1 laa acest turneu dotat cu premii totale de 534.555 de euro, Alexander Zverev, care era calificat direct în optimi, a cedat după o oră şi 39 de minute în faţa lui Holger Runee (70 ATP) ,e va împlini vineri 19 ani. Următorul adversar al lui Rune va fi câştigătorul duelului dintre finlandezul Emil Ruusuvuori (63 ATP mondial) şi americanul Maxime Cressy (65 ATP).

* Tenismanul austriac Dominic Thiem, fost număr 3 mondial, a fost eliminat în primul tur al turneului ATP de la Estoril (Portugalia), dotat cu premii totale de 534.555 de euro, cu 3-6, 6-7,de francezul Benjamin Bonzi, într-o partidă disputată marţi. Thiem, câştigătorul US Open 2020, care a stat departe de terenurile de tenis o lungă perioadă, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte, se află acum pe locul 93 în ierarhia mondială. Săptămâna trecută, austriacul a fost eliminat tot în primul tur la Belgrad.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri