Trei şcoli din Iaşi au intrat pe lista unui important concurs de robotică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Trei şcoli din Iaşi au intrat pe lista unui important concurs de robotică

GALERIE
NEXTLAB.TECH
  • NEXTLAB.TECH
- +

Trei şcoli din Iaşi se regăsesc în TOP 250 ediţia 2020 al concursului naţional de robotică NEXTLAB.TECH, destinat elevilor din clasele II-IX, ajuns anul trecut la cea de-a doua ediţie. Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iaşi, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi au avut elevi clasaţi în competiţia la care au participat anul trecut 33.000 de elevi din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani. NEXTLAB.TECH, organizat alături de Banca Comercială Română (BCR), reprezintă cea mai mare competiţie de acest gen din România şi este parte a programului Romania Tech Nation, înscris în calendarul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. 

Dintre cei 33.000 de elevi înscrişi iniţial, s-au calificat în faza a II-a a concursului 4.800 de elevi. Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iaşi a avut 3 elevi clasaţi în TOP 250 ROBOCAMPIONI, iar Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi câte un elev. Şcolile aflate pe podium au fost Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” Bucureşti – cu 13 elevi clasaţi, Centrul Judeţean de Excelenţă din Vaslui – cu 10 elevi clasaţi şi Şcoala „Ştefan cel Mare” Focşani – cu 8 elevi clasaţi. Elevii au fost coordonaţi de 1.598 de profesori implicaţi în proiect şi împreună cu ei au rezolvat peste 560.000 de exerciţii STEM. Concursul a fost organizat în două faze: prima fază a implicat lucrul cu roboţi virtuali, iar în cea de-a doua elevii au construit roboţi fizici NEXTLAB.TECH, bazaţi pe tehnologia ARDUINO.

Concursul este organizat de către Asociaţia „Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, ASE Bucureşti. NEXTLAB.TECH va continua şi în anul 2021 şi, pe lângă cele două probe consacrate, va include şi o probă de robotică creativă, bazată pe teme ecologice. Prototipul primului robot creativ ecologic va fi expus în cadrul expoziţiei NASA de la Cluj-Napoca, începând cu luna februarie 2021. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.