anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Trei sferturi dintre infecţioniştii din ţară vin la Iaşi

GALERIE
infectioase
 • infectioase
- +

Are loc Conferinţa Naţională de Patologie Infecţioasă. Lucrările încep astăzi, la sesiuni anunţându-şi participarea 300 de specialişti din ţară.

Iaşul reuneşte săptămâna aceasta specialiştii în boli infecţioase din toată ţara, la o manifestare me­dicală care aduce în prim-plan noutăţile şi problemele actuale ale patologiei infecţioase din România.

Aproximativ 300 de specialişti din întreaga ţară sunt aşteptaţi să participe la Conferinţa Naţională de Patologie Infecţioasă „Provocarea Teoriei în Practica Medicală Curentă“, manifestare care se va desfăşura la Iaşi în perioada 19-22 iunie.

Devenită un eveniment tradiţional în peisajul manifestărilor medicale ieşene, şi în acest an, conferinţa are o tematică ştiinţifică ce răspunde nevoilor actualităţii imediate: noutăţi şi perspective în terapia neuroinfecţiilor şi hepatitelor, infecţia HIV, managementul bolilor infecţioase rare, infecţiile nosocomiale - sunt doar câteva din temele care vor fi dezbă­tute în cadrul conferinţei.

„Ne bucură foarte mult numărul mare de specialişti care şi-au anunţat participarea. Dacă ţinem cont de faptul că în Ro­mânia sunt în total 400 de medici infecţionişti, faptul că avem aproximativ 300 de participanţi ne arată că evenimentul a devenit unul de referinţă pentru specialiştii în boli infecţioase din Româ­nia“, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăţ, preşedintele executiv al manifestării.

De precizat că evenimentul va include cursuri preconferinţă, sesiuni de prezentări, dezbateri dar şi lansarea unei cărţi şi a două proiecte.

Azi după-amiază, în Sala Mag­num (nivel 2, Hotel Internaţional) vor avea loc lansarea de cărţii „Abord interdisciplinar în infecţia HIV“ - ediţia a II-a (Adrian Streinu-Cercel) şi lan­sările a două proiecte: „Testarea prezenţei infecţiei cu viru­sul C în zone defavorizate“ şi „Asistenţa stomatologică la populaţiile defavorizate - asistenţa stomatologică la pacienţii cu HIV“.

Cei interesaţi putând obţine mai multe informaţii despre program acce­sând site-ul patologieinfectioasa.ro. Manifesta­rea este organizată de Spitalul Clinic de Boli Infec­ţioase „Sf. Parascheva“ Iaşi, Universitatea de Medi­ci­nă şi Farmacie, Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/ SIDA şi Asociaţia Institutul Pan-European de Cerce­tare „Prof. Dr. Vasile Luca“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.