Trei speologi sunt blocati intr-o pestera dupa ce au fost suprinsi de o viitura, in Bihor

joi, 11 noiembrie 2010, 11:01
1 MIN
 Trei speologi sunt blocati intr-o pestera dupa ce au fost suprinsi de o viitura, in Bihor

Trei speologi surprinsi, miercuri, de o viitura intr-o pestera din localitatea bihoreana Bulz au ramas blocati in interior, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Crisana si ale Serviciului de Salvamont Salvaspeo Bihor lucrand, joi, pentru pomparea apei din zona respectivei pesteri.

"Nu avem foarte multe detalii despre ce s-a intamplat. Din cate am inteles, trei persoane au fost surprinse de cresterea nivelului apei din interiorul pesterii, dar nu se stie in ce stare sunt si daca mai traiesc. Este vorba de o pestera din zona Bulz, o pestera cu acces dificil, in care doar speologii au acces", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX seful SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

Potrivit acestuia, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Crisana si ale Serviciului de Salvamont Salvaspeo lucreaza, in prezent, la pomparea apei, procedura care este dificila si de durata.

"Pomparea apei este o operatiune de durata pentru ca exista un parau si trebuie deraiat cursul paraului. Este o munca foarte dificila", a spus Borcea.

El a adaugat ca nu avea rost ca o masina apartinand SMURD sa ramana acolo pana cand echipajele ISU si ale Salvamont nu vor evolua cu munca.

"Ei vor face lucrarile care se impun si ne vor anunta, iar un echipaj de terapie intensiva este pregatit si va merge acolo", a spus Borcea.

Comentarii