Trei străzi importante intră în reparaţii capitale: Bârnova, Primăverii, Smârdan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Trei străzi importante intră în reparaţii capitale: Bârnova, Primăverii, Smârdan

GALERIE
soseaua barnova
  • soseaua barnova
- +

Este vorba de şoseaua Bârnova, bulevardul Primăverii şi strada Smârdan.

Trei artere importante de circulaţie vor intra în reparaţii în acest an. Consiliul Local (CL) a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şoselei Bârnova, a bulevardului Primăverii şi a străzii Smârdan. În total, valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane lei.

Potrivit documentaţiilor tehnice, cei mai mulţi bani sunt necesari pentru refacerea şoselei Bârnova (7 milioane lei). Lungimea totală a şoselei este de 2,9 km, în condiţiile în care proiectul prevede reparaţii şi la 22 de drumuri laterale. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, astfel că şoseaua va fi reabilitată complet până la sfârşitul anului 2017, având în vedere procedurile care trebuie îndeplinite până la ordinul de începere a lucrărilor (licitaţie de exe­cuţie). 

Pentru refacerea străzii Smârdan, necesarul de finanţare ajunge la 1,7 milioane lei, lucrări de reparaţii fiind programate şi pentru străzile Prof. A. Seşan, Emil Palade, Fier­binte, Iernii, Barbu Lăutaru (inclusiv stradela cu acelaşi nume) şi Bucşinescu. În acest caz, termenul de execuţie a fost estimat la 9 luni.

O altă investiţie aprobată de Consiliul Local constă în modernizarea bulevardului Primăverii. Pentru refacerea acestei artere de circulaţie, alături de cinci drumuri laterale, necesarul de finanţare ajunge la 5,1 milioane lei, cu o durată de execuţie de 9 luni.

În cazul tuturor străzilor menţionate mai sus se are în vedere modernizarea cu o îmbrăcăminte din mixturi asfaltice. De asemenea, documen­taţiile tehnice prevăd pavaje pe trotuare, lucrări pentru colectarea şi evacuarea apelor, ridicări la cotă a căminelor reţelelor edilitare (apă, canal, gaze etc.), semnalizări şi marcaje, amenajarea cu gazon a spaţiilor verzi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.