Trei universităţi din Iaşi au intrat într-un nou top internaţional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Trei universităţi din Iaşi au intrat într-un nou top internaţional

GALERIE
The Center for World University Rankings
  • The Center for World University Rankings
- +

Trei universităţi din Iaşi au intrat în clasamentul pentru 2020-2021 realizat de către The Center for World University Rankings (CWUR).

Clasament a fost făcut public pe 8 iunie şi include 2.000 de universităţi, din 20.000 analizate, între care şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“. Cea mai bine clasată universitate din România este Universitatea „Babeş-Bolyai“, pe poziţia 862, iar din Iaşi urmează UAIC pe 1.416 (a şasea din ţară), UMF Iaşi pe 1.564 (a opta din ţară) şi TUIASI pe 1.860 (a zecea din ţară). Sunt doar 11 universităţi din România în top, iar alături de Bucureşti, Iaşul are cele mai multe: trei. „Clasamentele internaţionale măsoară, folosindu-se de indicatori specifici, performanţa academică, iar prezenţa noastră în cele mai prestigioase topuri ne arată că obiectivele noastre principale - calitatea actului educaţional şi excelenţa în cercetare sunt îndeplinite. Nu este puţin lucru să te situezi pe locul 1.564 din 20.000 de universităţi din întreaga lume, este un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate academică a UMF Iaşi“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Există şapte indicatori cu care este măsurată performanţa universităţilor: calitatea educaţiei, măsurată după numărul de absolvenţi ai universităţii care au obţinut distincţii academice majore în raport cu dimensiunea universităţii (25%), inserţia profesională, măsurată după numărul de absolvenţi ai universităţii care au deţinut funcţii de conducere la cele mai mari companii din lume în raport cu dimensiunea universităţii (25%), calitatea facultăţii, măsurată după numărul de membri ai facultăţii care au obţinut distincţii academice importante (10%), performanţa cercetării: 10% numărul total de articole ştiinţifice, 10% numărul total de articole publicate în reviste de top, 10% numărul de articole din reviste de mare influenţă şi 10% numărul de articole cu multe citări. În clasament general, pe prima poziţie se află Harvard, urmată de MIT, Stanford, Cambridge, Oxford, Columbia şi Princeton.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.