anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Trei zile de sărbătoare la una dintre cele mai vechi reviste ieşene

GALERIE
convorbiri literare
 • convorbiri literare
- +

Cea de-a XXVI-a ediţie a Zilelor Revistei „Convorbiri Literare” va avea loc în perioada 12-14 mai şi propune publicului iubitor de literatură o serie de manifestări culturale, lansări de carte, simpozioane şi momente muzicale. De asemenea, vor fi acordate premiile anuale ale revistei, precum şi Premiul Naţional „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară şi Premiul Naţional pentru Critică „Titu Maiorescu”.

Manifestările vor debuta joi la ora 17, la sediul Uniunii Scriitorilor (Casa cu Absidă) cu simpozionul Alexandru Tzigara-Samurcaş (1872-1952), director al revistei Convorbiri Literare (ianuarie 1924- februarie1939). Simpozionul va fi urmat de lansarea Antologiei Biblioteca Revistei Convorbiri Literare 2021.

În următoare zi va avea loc, începând cu ora 9.30, la Casa cu Absidă, simpozionul: Diplomaţie Culturală la Convorbiri Literare. De la ora 18 va avea loc festivitatea de acordare a premiilor anuale ale revistei, precum şi a Premiului Naţional „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară şi a Premiului Naţional pentru Critică „Titu Maiorescu”.

Manifestările sunt organizate în acest an de Asociaţia Revista Convorbiri Literare, în parteneria cu Primăria Municiupiului Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România-filiala Iaşi. La ediţia de anul trecut, au fost înmânate şase de titluri de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi scriitorilor Ioana Diaconescu, Ştefan Afloroaei, Ioan Holban, Eugen Munteanu, Elvira Sorohan şi Mircea Radu Iacoban.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.