Trenurile speciale: o variantă de a aduce credincioşii la Iaşi să-l vadă pe Papa Francisc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 17.04.2021

Trenurile speciale: o variantă de a aduce credincioşii la Iaşi să-l vadă pe Papa Francisc

Prelaţii catolici ieşeni le cer şi credincioşilor să vină îmbrăcaţi în hainele tradiţionale ale fiecărei zone.

GALERIE
Papa Francisc
  • Papa Francisc
- +

Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a publicat o scrisoare pastorală în care sunt detaliate mai în amănunt măsurile de pregătire a vizitei Papei Fran­cisc din Iaşi de pe 1 iunie. Coordonatorul întregului eveniment va fi Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxilar al Diecezei de Iaşi, iar una dintre cele mai mari probleme va fi deplasarea coordonată a tuturor celor care vor să îl vadă pe Sfântul Părinte la Iaşi. 

Acesta lucru este punctat şi de PS Petru Gherghel în scrisoarea sa, unde precizează eforturile făcute pentru a găsi mijloacele în comun necesare, luân­du-se în calcul chiar şi solicitarea unor trenuri speciale. „Dat fiind faptul că e nevoie de urgentarea pregătirii depla­sării la Iaşi a credincioşilor comunităţilor noastre, se impune să fie găsite mijloace de transport în comun (autobuze, microbuze, trenuri speciale) care vor porni din marile oraşe şi centre ale diecezei: Focşani, Oneşti, Bacău, Piatra Neamţ, Vatra Dornei, Suceava, Galaţi, Vaslui etc. Responsabilul stabilit de PS Aurel Percă va proceda la o studiere, chiar de la începutul lunii februarie, a unor posibilităţi de depla­sare în bune condiţii a credincioşilor la întâlnirea cu Papa Francisc“, se precizează în scrisoarea pastorală.

A fost tranşat şi subiectul biletelor speciale şi ale invitaţiilor: ele vor fi necesare doar pentru cei care vor sta într-un spaţiu cel mai apropiat de locul în care va sta Papa Francisc, în rest accesul în Piaţa Palatului, de unde va vorbi acesta, fiind liber. PS Gherghel le mai cere şi credincioşilor să vină îmbrăcaţi în hainele tradiţionale ale fiecărei zone pe care o vor reprezenta aceştia, iar ministranţii vor purta la rândul lor îmbrăcămintea lor specifică, fiindu-le rezervat un loc cât mai aproape de altarul de la care va vorbi Papa Francisc. Tot în scrisoarea sa, PS Gherghel spune că în mijlocul adunării va sta şi icoana Maicii Dom­nului de la sanctuarul catolic din Cacica, aceasta fiind vârful locului de pelerinaj din fiecare 15 august, când se sărbă­toreşte Adormirea Maicii Domnului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.