anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Tribunalul Cluj declanșează procedura de revocare din CSM a judecătorilor Gabriela Baltag și Evelina Oprina

GALERIE
cluj
 • cluj
- +

Printr-o hotărâre a Adunării Generale din 5 martie a.c., judecătorii Tribunalului Cluj au inițiat procedura de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii aleși din partea tribunalelor, respectiv a judecătorilor Evelina Mirela Oprina și Gabriela Baltag, transmite info-sud-est.ro

Hotărârea a fost luată cu 33 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 2 abțineri.

Printre alte acuzații aduse, Judecătorii Tribunalului Cluj consideră că judecătorul Gabriela Baltag „nu și-au respectat obligația de apărare a independenței justiției și a reputației profesionale a judecătorilor și procurorilor, față de campaniile media permanente de denigrare a unor magistrați sau a activității, în general, a sistemului judiciar. Prin prezența doamnei judecător Gabriela Baltag în nenumărate emisiuni televizate în care judecători și procurori din sistemul judiciar au fost denigrați, a validat, în percepția opiniei publice, campaniile îndreptate împotriva sistemului de justiție și a magistraților”.

Context. Pe data de 25 februarie, Curtea de Apel Brașov a inițiat procedura de revocare din funcția de membru CSM a Liei Savonea, care este și președinta instituției. Magistrații brașoveni îi reproșează Liei Savonea că a trimis o adresa în calitate de președinte CSM premierului Dăncilă în care solicita o serie de modificări la legile justiției care reprezentau o urgență reală, însă această solicitare ar fi trebuit transmisă prin hotărâre votată în plenul CSM, potrivit legii 317.

Citește integral pe info-sud-est.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.