anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Triciclete cu control parental pentru fetițe (P)

GALERIE
tricicletekidiko4
 • tricicletekidiko4
- +

Este absolut normal ca, în viața copilului vostru, să apară anumite etape de dezvoltare. Aceste etape se repetă constant, de la generație la generație, de la copil la copil. Sunt inevitabile. De fapt, dacă vă gândiți mai bine, nici nu este de dorit evitarea lor, pentru că orice etapă are rolul său în dezvoltarea copiilor, în a-i ajuta să ajungă adulți responsabili, cu capul pe umeri, echilibrați. Acest articol este destinat etapei de triciclete cu control parental și, mai mult decât atât, este destinat tricicletelor cu control parental pentru fetițe.

Triciclete cu control parental pentru fetițe

Dorim să ajutăm cât mai mulți părinți să înțeleagă de ce fiecare etapă este atât de importantă în dezvoltarea corectă a copiilor și de ce fiecare părinte ar trebui să se asigure că cel mic trece prin toate aceste etape.

Așadar, haideți să vedem de ce este atât de important ca prințesa voastră să se bucure de o tricicletă cu control parental pentru fetițe.

 • Apartenența la grup

Vârsta la care zâna voastră își va dori o tricicletă cu control parental pentru fetițe este una în care cea mică încă nu se poate exprima așa cum trebuie. Acest lucru nu înseamnă că ea nu are sentimente pentru tot ceea ce se întâmplă în jur.

Din acest motiv, dacă fetița voastră vede că toate colegele din spațiul de joacă au triciclete, iar ea nu are, va simți faptul că ea nu aparține grupului respectiv. Acest lucru poate duce la gelozie și violență, ea putând încerca să ia cu forța tricicleta altei fetițe și, mai târziu, poate duce chiar la o relație deficitară între ea și părinți. Acest lucru este valabil în special dacă va continua, pe perioada copilăriei, să simtă că este nedreptățită sau privată de ceea ce beneficiază alți copii de vârsta ei.

Poate că pentru părinți o tricicletă este doar o tricicletă, la fel cum o minge este doar o minge și o păpușă este doar o păpușă, însă trebuie să înțelegeți și diferențele de mentalitate dintre voi (persoane adulte cu griji și responsabilități care vă raportați la cu totul alte criterii) și fetița voastră, ale cărei griji sunt doar să mănânce, să se joace și să doarmă.

 • Dezvoltarea echilibrului

Tricicletele cu control parental pentru fetițe, la fel ca și cele pentru băieței, pot fi puse în mișcare atât prin împingerea lor de către un adult, cât și prin pedalarea de către copil.

Atunci când copilul pedalează și se obișnuiește încet-încet cu tricicleta, cu balansarea, cu menținerea echilibrului, acesta dezvoltă totodată și capacitatea de adaptare a corpului propriu în funcție de mișcarea corpului pe care stă, adică a tricicletei. Acest lucru îl va ajuta enorm la învățarea mersului pe bicicletă, pe role, pe skateboard sau pe orice altceva își va dori.

 • Dezvoltarea coordonării ochi-mână-picior

Coordonarea ochi-mână-picior este esențială la orice ființă umană, nu doar pentru că ajută foarte mult la orice sport îl va practica cel mic în viitor, dar va și ajuta copilul să își dezvolte instinctul de conservare. Instinctul de conservare este foarte important, spre exemplu, în cazul în care cel mic cade. Iar noi știm cu toții că acest lucru se întâmplă foarte des.

Un copil care nu are dezvoltată coordonarea ochi-mână-picior nu va avea un instinct atât de puternic de a pune mâna în față atunci când cade. Prin urmare, nu va reuși să amortizeze căderea, putând să se rănească mult mai grav decât alt copil care are acest instinct dezvoltat.

 • Creșterea încrederii în sine

Toți factorii despre care am discutat până acum, de la apartenența la grupul de joacă la căderi care dor mai puțin, sunt factori care îl fac pe cel mic să îi fie mai puțină frică de lumea asta mare în care trăim.

Atunci când copilul se confruntă cu mai puține frici, el are, de asemenea, mai multă încredere în sine, ceea ce îl va face să pedaleze tricicleta cu control parental mai frumos, mai mult și mai repede. Pe viitor, încrederea în sine îl va face să învețe mai ușor, să se adapteze la situații complicate mai rapid și să nu se teamă de neprevăzutul care îi va ieși în cale.

 • Dezvoltarea dorinței de petrecere a timpului liber în natură

Astăzi, când copiii au atât de mult acces la internet, la tablete, calculatoare, telefoane mobile, desene animate non-stop, dorința de a petrece timpul afară scade considerabil, pentru că natura este ceva ce ei nu pot controla.

Oferirea de jucării atractive pentru copii, așa cum sunt tricicletele cu control parental pentru fetițe, le va stimula dorința de petrecere a timpului în natură, fapt care, la rândul lui, le va stimula condiția fizică, starea de sănătate și creativitatea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.