Tripla dramă de la Codăești: doi dintre tinerii motociliști morți aveau nunta sâmbătă, iar al treilea era cavalerul lor de onoare

luni, 20 mai 2024, 11:36
2 MIN
 Tripla dramă de la Codăești: doi dintre tinerii motociliști morți aveau nunta sâmbătă, iar al treilea era cavalerul lor de onoare

Tinerii motocicliști care au plecat din Iași și au murit pe DN 24 spre Vaslui trebuiau să se căsătorească peste două săptămâni. Ionela Bercea și George Vâlcu se aflau pe una dintre cele două motociclete iar cavalerul lor de onoare, Irinel Sacu, pe o alta.

Cei doi miri fuseseră la Iași, împreună cu mai multe rude, să cumpere haine de miri și urmau să se întoarcă la Galați. Rudele se aflau într-un autoturism, și circulau în spatele tinerilor. Conform martorilor, la un moment dat, Ion Sacu ar fi intenționat să depășească mirii, în condițiile în care șoseaua urca în pantă apoi urma o curbă la stânga. El ar fi depășit-o la limită, pe cealaltă, care se deplasa în fața ei.

În același timp, o tânără de 19 de ani, din Codăești, care conducea un Audi A3, a apărut după curbă iar lucrurile s-au precipitat rapid. Impactul a fost violent atât pentru motocicleta pe care se afla Sacu dar și pentru a doua motocicletă, care, din cauza vitezei, nu a mai putut evita coliziunea. Șoferița nu a mai avut ce face, dat fiind lipsa de experiență, dar și airbag-ul care i s-a deschis brusc în față.

Irinel Sacu era cavalerul de onoare al celorlalți doi tineri care au murit în accident

Șoferița din accidentul în urma căruia au murit trei motocicliști a scăpat doar cu câteva zgârieturi. Medicii de la „Sf. Spiridon” au externat-o și a urmat un consult la Spitalul de Neurochirurgie.

Citiți și: Ei sunt tinerii motocicliști care au pierit ieri între Iași și Vaslui, într-o curbă cu linie continuă

„Cred că este în stare bună. A avut câteva contuzii faciale, torace și genunchi. De la noi a plecat la Neurochirurgie pentru consult de specialitate”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

“Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe drumul național DN 24, în comuna Codăești, județul Vaslui, soldat cu victime omenești. În evenimentul rutier au fost implicate trei vehicule, două motociclete înregistrate în județele Sibiu și Galați, precum și un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o tânără de 19 ani, din comuna Codăești, județul Vaslui.

Citiți și: Impact devastator între un autoturism și două motociclete. Trei tineri au murit în urma accidentului

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul a trei persoane, respectiv a celor doi conducători de motocicletă, în vârstă de 27 și 35 de ani, din județele Galați și Iași, precum și a unei femei de 25 de ani, din Galați, pasager pe motocicletă. Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Polițiștii rutieri continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii