Trişorii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Trişorii

GALERIE
Catalin Onofrei
 • Catalin Onofrei
- +

Încă un an irosit. Prin cooptarea PSD la guvernare, umilirea electoratului care chiar visa să trăiască într-o ţară normală a devenit totală. Iohannis, Cîţu şi PNL ne-au trezit la realitate.

Se împlineşte un an de la alegerile parlamentare din 2020 - alegeri pierdute ruşinos de PNL. Scriu „pierdute de PNL” şi nu „câştigate de PSD”, fiindcă liberalii erau marii favoriţi ai scrutinului, dar slaba prestaţie a cabinetului Orban de-a lungul ultimelor 12 luni, modul în care au gândit alegerile locale din septembrie (fără vreo intenţie de a ameliora calitatea aleşilor, dimpotrivă!), precum şi intervenţiile sacadate şi tembele ale preşedintelui Iohannis au înclinat balanţa spre partidul lui Ciolacu. De altfel, unii electori au intuit încă de atunci că PNL urăşte reformele la fel de mult ca PSD! Doar într-un stat corupt poţi angaja piţipoance în locul unor profesionişti.

Şi alianţa USRPLUS a ieşit şifonată din alegerile parlamentare. Câtă vreme, pe parcursul anului 2019, s-a votat mai mult o idee, un partid nou, tineresc, promisiunea unui alt fel de politică, scorul useriştilor a fost unul neverosimil de bun. La scrutinul pentru parlamentul european, alianţa a învins, în marile oraşe, partidele tradiţionale, declanşând un val de entuziasm. Schimbarea în bine părea posibilă! Când însă, ceva mai târziu, s-a trecut de la o abstracţie la ceva concret, precum listele pentru „locale” şi mai ales pentru „parlamentare”, am descoperit că majoritatea „specialiştilor” USRPLUS erau nişte iluştri necunoscuţi, fără vreo realizare notabilă în viaţă, dar care se lăudau că posedă soluţii miraculoase ca să-mi facă mie viaţa mai bună! I-auzi - alţii care vor să se sacrifice pentru mine!

Evident, surpriza alegerilor de anul trecut s-a numit AUR, o construcţie bizară, născută prematur dintr-un tată secret, cu domiciliul în străinătate, şi mamă dusă la biserică. Am mai scris că identificarea partidului lui George Simion cu mişcarea legionară iniţiată de Corneliu Zelea Codreanu mi se pare forţată, şi pentru simplul fapt că Garda de Fier avea un lipici fenomenal la tinerii intelectuali, în timp ce AUR e sprijinit de cei care împărtăşesc ferma convingere că vaccinul anticovid te transformă într-un dinozaur, cu solzi, dar fără pui. Ce se va întâmpla cu această formaţiune blocată într-un singur proiect, când - să sperăm, totuşi! - pandemia va lua sfârşit?  

Întorcându-mă la PSD, victoria de la alegerile parlamentare a confirmat că partidul lui Ciolacu este singurul care se bucură de un electoral stabil, numeros, preocupat doar de creşterea veniturilor. Şi ce e rău în asta? - aţi putea întreba. Păi, atâta vreme cât majorarea salariilor, pensiilor, alocaţiilor, ajutoarelor sociale etc. are loc în lipsa reformelor atât de necesare, vom rămâne anormalii Europei. Se va muri în continuare cu zile în spitalele mizerabile din România, vom continua să avem cei mai mulţi elevi analfabeţi funcţional din Europa, vom căra în spate şi în viitor armate de funcţionari inutili şi vom vedea şi în anii următori cum magistraţii, poliţiştii şi politicienii se vor înrudi fără vreo jenă cu interlopii, cu scopul de a-şi împărţi în mod judicios prada.

Prin cooptarea PSD la guvernare, umilirea electoratului care chiar visa să trăiască într-o ţară normală, condusă de oameni normali, a devenit totală. Iohannis, Cîţu şi PNL ne-au trezit la realitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X